Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en Les Corts, Carles Esteve, ha contestat a les declaracions als mitjans realitzades al llarg de la setmana per la diputada del grup popular, Elena Bastidas sobre els xiquets i xiquetes tutelades per la Generalitat.

Esteve ha demanat a la parlamentària del PP “que deixe de crear fake news cada vegada que parla sobre els menors a càrrec de l’administració. Bastidas tergiversa la realitat dient que a la província de Castelló hi ha 542 menors tutelats que es troben desemparats, quan és tot el contrari, eixa xifra correspon als xiquets i xiquetes que es troben en situació d’acolliment familiar”.

“L’acolliment familiar és el recurs que s’està promovent per a estos menors des què el govern del Botànic arribà al govern en 2015 perquè desinstitucionalitzar als xiquets i xiquetes que estan en acollida i que puguen viure amb famílies és el millor per a ells”.

El diputat de Compromís ha posat en evidència el discurs “irresponsable i ple de falsedats de Bastidas”, amb les xifres que demostren que la conselleria que dirigeix Mónica Oltra ha aconseguit millorar la situació en que es trobaven els menors tutelats amb els governs del PP.

Així dels 106 menors de 0 a 6 anys que hi havia en centres en 2015, s’ha passat a només 26 en 2019, gràcies a l’increment de llars acollidors. En el mateix període de temps s’ha passat de 80 residències i llars d’acollida a 120 i el pressupost d’acolliment ha crescut dels 31 milions d’euros de l’època del PP als 72 milions d’euros d’ara.

D’esta manera, amb la gestió del Botànic s’han augmentat substancialment els recursos econòmics que reben les famílies acollidores, dotant-los a la vegada d’un servei d’atenció telefònica de 24h, exempcions fiscals, prestació per al sosteniment de la criança, recursos de respir familiar etc…