Bota al contingut principal

Davant la declaració d’Estat d’Alarma anunciada pel govern central, els portaveus de Compromís, Mónica Oltra, Joan Ribó, Àgueda Micó i Cristina Rodríguez, han reclamat que es limite la circulació de moviments entre les zones en situació de contagi comunitari, com ara la Comunidad de Madrid, i la resta del territori estatal.

“Restringir els moviments sense justificació des de Madrid i altres zones en la mateixa situació i tancar la xarxa radial ferroviària d’alta velocitat són mesures de sentit comú que ja han pres altres països amb zones d’alt contagi per evitar la propagació des dels nuclis d’alt risc de contagi del COVID 19 i la saturació del sistema sanitari” han afirmat.

Els portaveus de la coalició han constatat la situació que estan vivint les poblacions costaneres valencianes amb l’arribada massiva de persones provinents de la Comunidad de Madrid, algunes de les quals ja han donat positiu en Coronavirus i es troben en quarantena a diverses localitats.

“Els poders públics tenen l’obligació de garantir que les directrius de les autoritats sanitàries es compleixen. I allà on no arribe la responsabilitat individual, s’han de prendre mesures com la limitació temporal de moviments. La salut de les persones ha de ser la prioritat absoluta, i s’ha d’actuar amb valentia per a garantir-la” han insistit.

Per altra banda, des de Compromís feliciten l’ingent treball “dels herois i heroïnes del sistema públic de salut, que s’estan deixant la pell per la salut de tots i totes i han de poder continuar realitzant aquesta labor amb les màximes garanties de seguretat i col·laboració d’administracions i ciutadania per a evitar la sobrecàrrega del sistema”.

Finalment, des de la coalició demanen als valencians i valencianes la seua cooperació i solidaritat amb les persones més vulnerables “quedant-se a casa, tranquil·litzant als més majors i seguint totes les mesures de seguretat i higiene marcades per les autoritats sanitàries”.