Bota al contingut principal

El diputat de Compromís a Les Corts, Carles Esteve, ha eixit al pas del comunicat enviat hui als mitjans per la diputada del grup popular, Elena Bastidas, plantejant a la Conselleria de Polítiques Inclusives posar a tots els majors de residències afectats per conoravirus en un mateix centre per província.

Segons Esteve “Bastidas i el Partit Popular amb açò demostren tindre un preocupant desconeiximent de la situació i les instruccions que s’han aprovat i s’estan seguint. Quan hi ha algun cas de coronavirus en una residència és Sanitat qui passa a fer-se càrrec d’eixa residència, aplicant tots els protocols establerts”.

En concret, la instrucció de la Conselleria d’Igualtat assenyala que les residències de persones majors afectades pel Covid-19 quedaran baix les ordres de la Direcció General de Recursos Humans i de la d’Assitència Sanitària a l’empar de la resolució de 18 de març de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

“Pel que es veu la senyora Bastidas no té molt d’interés en els protocols que s’estan aplicant, sinó no haguera fet pública hui la ocurrència de crear guetos provincials per a les persones majors de les residències amb coronavirus, traslladant i confinant els malalts com si estiguérem en segles passats”.

Com s’explica des de Compromís, les residències en què es detecten malalts amb coronavirus la Conselleria de Sanitat se’n fan càrrec del centre. En la resta des de Polítiques Inclusives es continua donant tot el suport possible als professionals de les residències en esta difícil situació”.

Per això, Esteve considera “molt greu” que en una situació com la que estem vivint i que afecta a moltíssima gent, la diputada del PP Elena Bastidas “es dedique a llançar ocurrències sense pensar en les conseqüències que això pot tindre per a la vida real de la gent”.

“Cal que fem honor a la nostra condició de representants del poble valencià i per això cal fer propostes fonamentades en el coneixement perquè parlar sense saber pot conduir a generar una confusió que en estos moments poden resultar, inclús, un perill per a la població”.

Esteve ha recordat que des de la Conselleria d’Igualtat està treballant des del primer moment per tractar de garantir la millor atenció a les persones més vulnerables que en una situació com l’actual corren el perill de ser-ho encara més.

Així, ha posat com a exemple que estan garantint les tramitacions dels expedients de dependència o de Renda Valenciana d’Inclusió; o que s’han enviat les ordres e instruccions necessàries als centres d’atenció que encara estan oberts (com són els centres residencials per a persones majors), on s’han prohibit les visites, excepte en casos greus.