Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha demanat al Govern que des de hui treballe per a implementar un pla d’ajudes per a les persones que hagen perdut la seua font d’ingressos i no els permeta pagar el lloguer dels seus habitatges, en la línia de la moratòria en les hipoteques.

“L’habitatge serà, novament, un element clau en el benestar de la ciutadania. La crisi derivada del coronavirus no es pot sumar al problema de preus de l’habitatge en les principals ciutats de l’estat, estem veient com han caigut els ingressos de moltes famílies que no podran afrontar el preu del seu lloguer. Aprenguem de l’experiència de la crisi passada, la prioritat enfront de la crisi sanitària actual ha de ser que ningú es quede al carrer”, ha explicat Baldoví.

Compromís vol més ambició del Govern, després de l’anunci de la Unió Europea de congelar les regles de control del dèficit i del deute: “A més del pla d’ajuda al lloguer d’habitatge, del Consell de Ministres de hui hauria d’eixir el compromís de garantir un ingrés mínim a totes les persones durant el període de confinament que no compten amb cap altre ingrés, perquè les conseqüències d’aquesta crisi no tornen a caure sobre els més vulnerables”.

El portaveu de Compromís considera “molt urgent” que les comunitats autònomes tinguen liquiditat i que se suprimisca el seu límit de dèficit perquè puguen continuar invertint en sanitat i mitigant l’impacte del coronavirus. “Tots els governs autonòmics, de diferent signe polític, estan deixant-se la pell per frenar l’expansió del coronavirus però els recursos dels quals disposen són molt limitats. Necessitem que les transferències de l’estat no siguen lliuraments a compte, que se suprimisca el pagament d’interessos del deute generat pel FLA i que l’Estat permeta als ajuntaments utilitzar els romanents en tresoreria, no podem lluitar contra el coronavirus sense tots els instruments al nostre abast”.