Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha anunciat que esmenarà l’últim paquet de mesures del Govern central, RD 11/2020 del 31 de març, de l’estat per fer que els ajuntaments també puguen fer front a la crisi derivada per la Covid-19 i amplien “l’escut social” amb el total del superàvit de 2019 i els romanents de tresoreria d’anys anteriors.

Compromís vol que s’elimine la limitació proposada pel Govern d’un 20% de despesa sobre el superàvit de 2019 i permetre que els ajuntaments puguen invertir tot allò que consideren dels seus estalvis a polítiques de proximitat per a pal·liar la crisi sanitària, social i econòmica provocada pel Coronavirus.

Baldoví ha carregat contra el sostre de despesa de la llei d’estabilitat pressupostària: ” No té cap sentit que els ajuntaments tinguen grans quantitats immobilitzades en comptes bancaris mentre hi ha una manca de material sanitari als nostres pobles i ciutats, l’atur creix i hi ha moltes persones en risc de vulneravilitat. Els ajuntaments no poden afrontar una crisi d’estes característiques amb les mans lligades, des de hui poden contribuir a millorar les condicions sanitàries i quan tot açò passe, necessitarem que ajuden a la recuperació social i econòmica”.

“No necessitem receptes miraculoses, necessitem que aquells que saben com ajudar a la gent que tenen més a prop puguen fer-ho amb els diners que han anat estalviant durant estos anys”, ha defensat Baldoví.