Bota al contingut principal

La diputada i portaveu de Drets Humans de Compromís en Les Corts Cristina Rodríguez ha reclamat al govern central “que tanque el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Sapadors de València, alliberen i reallotgen a tots els seus interns de manera que puguen complir-se les condicions imposades per l’estat d’alarma decretat”.

Segons Rodríguez “la crisi del coronavirus exigeix uns protocols d’actuació que no poden complir-se en el CIE de Sapadors per les nefastes condicions que han de suportar dia a dia les persones tancades en este centre sense cap garantia i en condicions infrahumanes”.

La parlamentària de Compromís recorda que en els CIEs es té recloses a persones que es troben detingudes sense haver comés cap delicte. “És responsabilitat de l’administració central reallotjar als interns dels CIEs per a complir amb les mesures adoptades per a aturar la pandèmia del COVID19”.

Des de Compromís s’exigeix que amb esta situació es tanque definitivament el CIEs de València i s’estudie condicionar-lo per a poder donar-li algun ús sanitari o sociosanitari en cas de ser necessari.