Bota al contingut principal

El síndic del Grup Parlamentari Compromís ha proposat hui un acord valencià al voltant d’una agenda que reivindique davant el govern central els recursos necessaris per a lluitar contra l’emergència sanitària de la COVID19 així com les seues conseqüències econòmiques i socials.

La coalició valencianista planteja cinc eixos com a base de les reivindicacions: la suspensió l’aplicació dels límits de dèficit de les CCAA per a inversió en sanitat i mesures socials i econòmiques per mitigar l’impacte del Coronavirus; la creació d’un fons d’emergència amb transferències directes i addicionals a la Generalitat per a Sanitat; la suspensió del pagament dels interessos del deute generat pel FLA; la transferència immediata dels 283 milions de la liquidació de l’IVA 2017; i finalment, permetre als Ajuntaments utilitzar els romanents de tresoreria per fer front a esta crisi i injectar diners en l’economia productiva.

Segons Ferri “la gestió de la Generalitat està demostrant molta ambició i valentia, però necessitem més recursos per encarar tant l’emergència sanitària com la previsible crisi econòmica que ens acompanyarà un temps. Li reclamem al govern central que siga coherent i aplique ací les mesures que reclama a Europa: més recursos per a enfortir serveis públics, ajudar a les víctimes de la crisi, i dinamitzar l’economia productiva en clau de sostenibilitat”.

Ferri ha lamentat que “alguns grups de la dreta valenciana, com Ciudadanos, proposen retallades de 3.000 milions d’euros al pressupost de la Generalitat. Sembla que vulguen aplicar les mateixes receptes que en la crisi de 2010. Nosaltres tenim clar que no podem caure en les mateixes errades. Si en aquella crisi la prioritat absoluta va ser rescatar als bancs, en esta la prioritat han de ser les persones i el seu benestar. I per a aconseguir-ho les Comunitats Autònomes són un instrument clau”.

“Per això mentres continuem reclamant un finançament just, més necessari que mai, plantegem una front comú per establir una agenda amb mesures immediates que ens permeten continuar liderant des de la Generalitat una eixida justa i equitativa en esta crisi” ha conclòs Ferri.