Bota al contingut principal

El senador Carles Mulet assenyala que “molts d’ells viuen amb la incertesa de si les seues famílies podran continuar costejant els seus estudis el pròxim curs”
 
Madrid, 3 de maig de 2020
El senador de Compromís, Carles Mulet, ha realitzat al Govern una petició per a reclamar al Govern que pose fons de manera “excepcional i suficient” a la disposició de les comunitats autònomes per a garantir que qui vulga continuar estudiant i formant-se puga continuar fent-ho, malgrat la complicada conjuntura que la crisi de la Covid-19 ha dibuixat.
 
Mulet ha recordat que amb l’actual escalada de l’atur “són milers les famílies amb més membres en processos d’expedients de regulació d’ocupació i afectats per l’atur”, la qual cosa pot condicionar poder contribuir econòmicament a sufragar els estudis dels seus fills. “A més”, prossegueix, “la crisi sanitària impedirà que molts dels estudiants puguen accedir a llocs de treball de temporada d’estiu i unes altres en aquells llocs on estudien i que els servien per a accedir a fons amb els quals pagar els seus estudis i començar a construir la seua pròpia vida fora de casa”. 
 
El senador enviarà una carta aquest dilluns al ministre d’Universitats Manuel Castells, d’Hisenda María Jesús Montero i d’Educació Isabel Celaá, en la qual els reclamarà que “a més d’eliminar el requisit acadèmic, com demanen els afectats, es tinga en compte en gran manera l’aspecte  econòmic, ja que pot condicionar en gran manera la formació de tota una generació que veurà condicionades les seues expectatives i somnis per un virus al qual no se li va fer front a temps i al qual urgeix donar una resposta contundent per a evitar les fatals conseqüències que comportaria en la formació i educació del país”.
 
El senador ha recordat que les autonomies poden complementar amb programes propis determinades beques a càrrec dels seus pressupostos, però la situació d’asfixiament econòmic existent amb algunes autonomies infrafinançades com la valenciana condicionen qualsevol mesura. “Lamentablement es troben com moltes de les famílies, en una situació molt delicada i endeutada, la qual cosa condiciona el seu exercici de competències més enllà de les actuals previsions en l’actual context de crisi”, ha indicat.
 
Mulet recorda la necessitat de garantir a tots els ciutadans l’accés a l’educació en condicions d’igualtat i dels poders públics de remoure els obstacles que dificulten o impedisquen l’exercici del dret fonamental a l’educació i la seua permanència en el sistema. “El Govern ha d’arribar fins on siga imprescindible per a garantir la política educativa del país”, ha conclòs.