Bota al contingut principal

Compromís s’adhereix al moviment “Progressive International”, l’aliança progressista global impulsada per Naomi Klein, Bernie Sanders, Noam Chomsky entre altres, per lluitar de forma unida per la democràcia, la sostenibilitat i la justícia social, i contrarestar els moviments reaccionaris i populistes que s’estan organitzant a nivell mundial.

“Des de Compromís creiem que cal fer un front comú contra les polítiques austericides de la dreta global, i lluitar de forma unida contra les desigualtats, l’explotació, la discriminació i la degradació mediambiental. La crisi sanitària que estem vivint a causa del virus SARS-CoV-2, és conseqüència directa de polítiques econòmiques extractivistes que es donen al llarg i ample de tot el planeta. Si l’ésser humà vol continuar habitant aquest món, caldrà fer un canvi total de com ens posicionem en ell”.

“De la mateixa forma que en 1896 la 2a Internacional és considerada com l’inici de la lluita obrera, aquest moviment internacional ha de simbolitzar la lluita coordinada i unificada contra les injustes polítiques patriarcals, extractivistes i capitalistes que des d’alguns sectors conservadors s’estan impulsant”

“Cal enfortir les polítiques socials i acompanyar el canvi de model productiu cap a una nova economia verda (Green New Deal) de proximitat, allunyada dels interessos del gran capital especulador i depredador, que prioritze el compliment dels objectius de l’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible aprovada per Nacions Unides. Sols tenim aquest planeta i hem de repensar-nos per a poder habitar-lo, i fer-ho amb igualtat, justícia social i posant la sostenibilitat i les persones al centre de la política”.