Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Aitana Mas, ha insistit aquest dimecres en la postura ferma de la coalició en la seua aposta per revertir els concerts sanitaris del sud de la Comunitat Valencia després de conèixer-se que la concessionària Ribera Salud ha enviat a Madrid treballadors dels departaments sanitaris de Torrevella i Elx-Crevillent en mig de la desescalada sanitària de la lluita contra la pandèmia causada per la Covid-19.  

Compromís ha registrat en el parlament valencià una pregunta a la conselleria de Sanitat interessant-se per les conseqüències per a l’atenció sanitària al departament del Vinalopó que ha tingut el desplaçament a Torrejón de Ardoz de treballadors de l’àrea sanitària. La demanda d’informació, signada per Mas i el diputat Carles Esteve, inquireix també sobre si existeix cap vulneració de les clàusules contractuals per part de Ribera Salud, a la qual Sanitat ha obert un expedient.

“El desviament de sanitaris a Madrid per part de Ribera Salud en mig de la desescalada sanitària en la lluita contra una pandèmia és un fet més que confirma la necessitat de liquidar les concessions sanitàries i una prova més de la necessitat d’un sistema públic ferm. És preocupant, i simbòlic, que l’empresa actue així en aquests moments de sobreesforç sanitari, a una autonomia amb menys recursos que la resta d’Espanya i quan has de centrar les teues accions en reprendre les llistes d’espera i redoblar els esforços per pal·liar dos mesos de no atenció a pacients aliens a la Covid”, ha manifestat Mas.  

Mas ha reincidit en les propostes presentades a les institucions estatals i autonòmiques perquè des dels poder públics es blinde la sanitat a la Constitució: “Cada euro que invertim en sanitat és imprescindible per a protegir i salvar vides, per a prevenir problemes  de futur, cada euro invertit deu revertir sobre la sanitat pública i no sobre empreses que fan diner amb la nostra salut”.