Bota al contingut principal

Compromís ha presentat este matí la seua campanya “Les persones primer”, un lema amb el qual vol copsar l’esperit de les idees que la coalició valencianista té per a encarar el trànsit cap a la realitat postcovid i els reptes que els valencians i valencianes tindran com a poble. Una campanya que segons les portaveus de la coalició “pretén durar en el temps i ser el reflex del que des de Compromís sempre hem defensat: que el benestar de les persones i la seua felicitat van per davant de tot”.

En paraules d’Àgueda Micó, coportaveu de Compromís, “l’eixida d’esta crisi no pot ser com la de 2008, en la qual els governs de dretes ens van enfonsar amb polítiques austericides que beneficiaren la banca. Esta crisi no la podem pagar les de sempre; ara, davant el repte que tenim de reconstruir el nostre país: les persones, primer”

Compromís ha llançat per xarxes socials un vídeo en el qual la coalició valencianista es pregunta “quins aplaudiments ens trauran d’esta crisi: si els de gratitud de tot un poble o els de qui retalla en drets als valencians i valencianes?” Davant això, i en este sentit, Compromís dóna com a resposta que “ara les persones, primer”. A més, també han posat en marxa un web (lespersonesprimer.com) on els valencians i valencianes poden vore quines són les accions que està duent a terme Compromís allà on governa i quines són les polítiques que hi vol dur a terme perquè cap persona es quede enrere. Entre les propostes en què treballaran destaquen la lluita per un finançament just que possibilite oferir millors servicis públics a les persones i entre les que s’han realitzat hi figuren el val-beca menjador, les ajudes a autònoms o l’ampliació de la Renda Valenciana d’Inclusió.

A més, les persones poden inscriure-s’hi per tal de començar a ser partícips de la transformació i reconstrucció del País Valencià. La coalició valencianista comptarà amb les persones activistes inscrites al web per a dur a terme accions en clau valenciana per a millorar la vida dels valencians i valencianes.

Segons Mónica Oltra, coportaveu de Compromís “amb esta campanya volem evidenciar la necessitat de posar en marxa, de manera immediata, una potent reconstrucció social, una reconstrucció en què les persones siguen la prioritat. Esta crisi sanitària ha posat de relleu que és imprescindible que els serveis públics i de protecció social han de ser una prioritat de les administracions públiques. En eixe sentit anem a treballar des de Compromís per seguir construint una potent xarxa social que garantisca els drets i el benestar de totes les persones i per a què esta crisi no deixe ningú enrere. Esta és la política útil, la que prioritza a les persones”.

Per la seua banda, Cristina Rodríguez, coportaveu de Compromís afirma “que la eixida d’aquesta crisi ha de ser verd perquè és l’única manera de garantir un futur digne per a les presents i futures generacions. Durant aquest confinament s’ha demostrat que el planeta es ressent per la nostra forma de vida i que la recuperació només serà possible posant al centre les persones i des de la sostenibilitat mitjançant una transició ecològica justa de sistema socioeconòmic. La resposta a la crisi causada per la Covid-19 ha de ser integral. s’ha de modificar el nostre sistema productiu i diversificar la nostra economia, s’ha de garantir la sobirania alimentària, impulsar un model energètic net i renovable, establir una fiscalitat verda i desenvolupar estratègies per assolir el benestar social basades en reduir el consum de recursos naturals, a fi de conservar la nostra biodiversitat, fonamental per lluitar contra futures pandèmies. I seguim tenint el repte diari d’acomplir els objectius de reducció d’emissions de C02 o l’emergència climàtica tindrà conseqüències encara més greus que aquesta pandèmia”.