Bota al contingut principal

La coalició ha defensat la gestió realitzada des del País Valencià per a combatre la pandèmia “com reclamàvem, era justa la petició de més fons del Pla AntiCovid”. Li diu al PP que “si volen investigar fem-ho amb tot: Alvia, Castor, crímenés d’Andorra, Rei emèrit, Felipe González i M. Rajoy”

Madrid, 17 de juny de 2020
Compromís ha reivindicat hui al Senat la importància de finançar adequadament l’Atenció Primària en Salut, un aspecte essencial del sistema sanitari. Ha sigut el PSOE qui en una moció reclamava debatre sobre aquesta qüestió “tot i que quan té l’ocasió de finançar adequadament a les autonomies, no aborda la qüestió i actua una vegada després d’una altra en contra de la proporcionalitat i el territori valencià, infrafinançant-lo”, ha assenyalat el portaveu de Compromís, Carles Mulet.

Carles Mulet al Ple de hui

El senador ha recordat com l’intens treball realitzat en autonomies com la valenciana en l’assistència inicial de molts dels casos de Covid rebuts “en pro de les persones, lluitant de forma responsable construint hospitals i portant material de l’estranger i fins i tot atenent milers de desplaçats des d’autonomies com la madrilenya”, no ha tingut la resposta esperada del Govern a l’hora d’obtenir fons. “Si bé després de les reivindicacions de Compromís especialment i en menor mesura dels grups que sostenen el Botànic, l’actual Govern central no ha tingut més remei que corregir el finançament fins al 9%, una xifra que si bé no és la justa és bastant aproximada, però no era la seua intenció”, ha recordat.

“Duem-ho a Fiscalia i investiguem-ho tot”
D’altra banda, Mulet ha retret al PP la seua gestió allí on governen en la seua intervenció en la moció del PP on instaven portar a la Fiscalia la gestió de la pandèmia realitzada pel Govern central. “No han actuat en els seus casos de desgovern i polèmiques enfront de la crisi i ara demanen que votem a favor de la seua moció”, que insta al Govern perquè inste a la Fiscalía de l’Estat a obrir una investigacion sobre els contractes de compra de material sanitari realitzats per l’Administració General d’Estat durant la crisi del COVID-19. “Posats a investigar investiguem-ho tot, també als seus governs i moltes altres comissions que hem sol·licitat, com l’accident de l’Alvia, el Castor, els crims d’Andorra, al Rei emèrit, a Felipe González i M. Rajoy”, ha remarcat Mulet.

Carles Mulet: “Para que el sistema sanitario funcione, el Gobierno debe financiarlo como toca, no hay más”

La coalición ha defendido la gestión realizada desde el País Valenciano para combatir la pandemia “así lo reclamábamos, era justa la petición de más fondos del Plan AntiCovid”. Le dice al PP que “si quieren investigar hagámoslo con todo: Alvia, Castor, crímenes de Andorra, Rey emérito, Felipe González y M. Rajoy”

Madrid, 17 de junio de 2020
Compromís ha reivindicado hoy en el Senado la importancia de financiar adecuadamente la Atención Primaria en Salud, un aspecto esencial del sistema sanitario. Ha sido el PSOE quien en una moción reclamaba debatir sobre esta cuestión “a pesar que cuando tiene la ocasión de financiar adecuadamente a las autonomías, no aborda la cuestión y actúa una vez tras otra en contra de la proporcionalidad y el territorio valenciano, infrafinanciándolo”, ha señalado el portavoz de Compromís, Carles Mulet. 

El senador ha recordado como el intenso trabajo realizado en autonomías como la valenciana en la asistencia inicial de muchos de los casos de Covid recibidos “en pro de las personas, luchando de forma responsable construyendo hospitales y trayendo material del extranjero e incluso atendiendo a miles de desplazados desde autonomías como la madrileña”, no ha tenido la respuesta esperada del Gobierno a la hora de obtener fondos. “Si bien tras las reivindicaciones de Compromís especialmente y en menor medida de los grupos que sostienen el Botànic, el actual Gobierno central no ha tenido más remedio que corregir la financiación hasta el 9%, una cifra que si bien no es la justa es bastante aproximada, pero no era su intención”, ha recordado.

“Llevemos a Fiscalía e investiguémoslo todo”
Por otro lado, Mulet ha reprochado al PP su gestión allí donde gobiernan en su intervención en la moción del PP donde instaban llevar a la Fiscalía la gestión de la pandemia realizada por el Gobierno central. “No han actuado en sus casos de desgobierno y polémicas frente a la crisis y ahora piden que votemos a favor de su moción”, que insta al Gobierno para que inste a la Fiscalía del Estado a abrir una investigación sobre los contratos de compra de material sanitario realizados por la Administración General de Estado durante la crisis del COVID-19. “Puestos a investigar investiguémoslo todo, también a sus gobiernos y muchas otras comisiones que hemos solicitado, como el accidente del Alvia, del Castor, los crímenes de Andorra, al Rey emérito, a Felipe González y M. Rajoy”, ha remarcado Mulet.