Bota al contingut principal

El diputat i portaveu de Compromís a la Comissió de Sanitat i Consum en les Corts, Carles Esteve, ha presentat una proposta per tal que el parlament valencià inste el Consell a augmentar la cobertura i abast de la campanya del grip estacional per a 2020-2021, ja que “la irrupció de la pandèmia de la COVID-19 i la possibilitat d’un repunt durant els mesos de tardor, tal com apunten diverses previsions epidemiològiques, complica la gestió del virus estacional del grip, donat que la simptomatologia és semblant i les complicacions en la població d’especial risc són complexes”.

La campanya de 2019 de vacunació per al grip estacional es va iniciar el dia 4 de novembre, i va suposar la disposició de 800.000 dosi per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en més de 2.100 punts de vacunació. “Aquestes vacunes s’han inoculat tant a població general com, especialment, població major de 64 anys, a qui es va notificar de la campanya via SMS, donat el major risc de complicacions davant el contagi del virus. La campanya de 2019 va arribar al 53% de cobertura en les persones majors de 64 anys, i la malaltia vírica va deixar 578 casos greus als diferents departaments de salut”, ha explicat Esteve.

Així, “incidir en la prevenció del grip estacional, augmentant la provisió de vacunes i ampliant i avançant la campanya de vacunació esdevé una mesura clau per a millorar la nostra preparació per a possibles repunts per COVID-19 en tardor. D’ahí també la proposta d’avançar el calendari d’inici de la campanya, en funció de l’ampliació, que ha de ser considerable, de les dosi que adquirisca la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública”.

A més a més, “és necessari incrementar l’abast de la campanya informativa i de les recomanacions dirigides a la població de risc per a la seua vacunació, advertint de la necessària prevenció d’aquesta malaltia per la seua coincidència i similitud amb la COVID-19”, ha conclòs el diputat Carles Esteve.