Bota al contingut principal

El candidat de la Coalició Compromís (BLOC-Iniciativa-Verds-Equo) al Congrés dels Diputats per València, Joan Baldoví, considera que Rajoy hauria d’explicar per què Camps i altres imputats en delictes de corrupció mantenen el seu escó i s’entesten en traure als ciutadans honrats de les institucions.

Per això, Joan Baldoví ha anunciat que Compromís promourà un referèndum perquè la reforma de la llei electoral siga aprovada pels ciutadans. Així considera que “la reforma que la societat està esperant és per a que els imputats i processats per delictes de corrupció no figuren a les llistes electorals ni ocupen escons com és el cas de Camps i d’altres companys del senyor Rajoy”.

Baldoví ha avançat que una de les seues primeres accions com a diputat serà la promoció de la recollida de signatures suficients per a forçar un referèndum sobre una nova llei electoral que consolide la democràcia representativa. “Li donarem la veu al poble perquè opine sobre una nova manera de representar, diferent a la proposada pel PP i consentida pel PSOE”, segons el candidat de la coalició formada per BLOC, Iniciativa, Verds i Equo.

El cap de llista de Compromís per la circumscripció de València considera que amb l’actual repartiment d’escons, “els valencians tenim un dèficit de tres escons. Amb la proposta de Rajoy, si hi ha un mínim de un escó per província, tindrem fins a set diputats menys als corresponents pel nostre pes poblacional”. El candidat de Coalició Compromís ha explicat que la reducció de diputats i regidors és un nou atac a la democràcia, a la pluralitat i a la representació popular.

Recurs al Decret de Convocatòria
Baldoví ha recordat que el Tribunal Suprem encara no ha resolt el contenciós sobre el Decret de convocatòria de les eleccions de 2007 on el President de la Generalitat fixa el nombre de diputats en 99 per a les Corts Valencianes -el mínim que indica l’Estatut- mentre la Llei Electoral en parla de 89 parlamentaris. Ara, el TSJCV ha donat nou dies al Consell perquè manifeste la seua posició sobre el Decret de 2011, quan ja fa cent dies de les eleccions autonòmiques i s’ha conformat el parlament.

Baldoví considera que és una mostra més “de la situació de desempara que tenim els ciutadans. Un recurs contra el Decret de convocatòria no ha estat resolt pel Tribunal Suprem dins de la legislatura, un Tribunal Suprem format amb els magistrats nomenats a instàncies dels grans partits que volen segrestar la democràcia”.