Bota al contingut principal

El síndic del Grup Parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha desvelat hui que el Partit Popular va finançar des del govern valencià la xarxa de mitjans de comunicació d’extrema-dreta “Intereconomía”. Així, entre 2005 i 2012, el grup de mitjans d’Intereconomia va rebre 634.221,29 euros des de la Generalitat i el seu sector públic. Segons la informació a la que ha tingut accés el síndic de Compromís a través d’una petició de documentació, el govern valencià va abonar 75 factures a este grup, cap d’elles a través de la concurrència competitiva.

La coalició valencianista ressalta que els dos anys amb un major import abonat pel govern valencià a este grup de mitjans va ser l’any 2008, amb 122.944€, coincident amb el congrés del PP celebrat a València i al qual la cadena va oferir una gran cobertura, i 2010 amb 122.013,88€, any el qual la cadena va emetre un polèmic espot homòfob denigrant a les persones LGTBI amb motiu de la celebració de l’Orgull i va ser condemnada pels insults masclistes a la consellera de Sanitat de Catalunya, Marina Geli.

Segons Ferri “és una vergonya que el PP valencià finançara amb diners de tots un autèntic xiringuito per a difondre l’odi. Com a membre del col·lectiu LGTBI m’indigna que amb els diners de tots els valencians s’injectaren fons per a premiar l’homofòbia o el masclisme que imperava en els programes d’Intereconomia. Este conglomerat de mitjans no era més que un gran xiringuito ultra, precursor de les idees que hui abanderen els partits d’extrema dreta”.

Ferri ha lamentat que “encara hui continuem coneixent informacions de l’època més negra de la història de la Generalitat. Una època en la que els recursos públics eren desviats de manera sistemàtica per a beneficiar als amics del poder a costa de denigrar a bona part de la població valenciana”.

“Afortunadament, els valencians i valencianes hem decidit revalidar el govern del Botànic que lluita contra el masclisme i la LGTBIfòbia en lloc de finançar estes expressions d’odi amb recursos públics” ha conclòs Ferri.