Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana, ha tornat a instar al president de la institució, Carlos Mazón, a presentar les factures que acrediten el compliment de l’ordenança de l’ens quant a les transferències al partit de la subvenció dedicada als grups polítics amb representació en l’hemicicle provincial i que no han sigut acreditades pel Partit Popular com sí l’ha fet la resta d’agrupacions.

Fullana s’ha pronunciat així sobre la denúncia per injúries presentada des del Partit Popular provincial contra la seua persona: “El senyor Mazón no ens silenciarà amb aquestes pressions judicials. Volem que el partit Popular lliure d’una vegada les factures que acrediten el compliment de l’ordenança i que acrediten que no hi ha hagut cap finançament irregular del partit. Ens pot faltar al respecte, ens pot denunciar, pot muntar l’estratègia judicial que vulga però serà molt més fàcil que lliure les factures com ja hem fet la resta dels partits. Si no té res a ocultar, per què no mostra les factures? Tampoc deixarem de criticar la vergonya que transmeten les converses de Brugal, cas en el qual per cert ell va estar imputat. No ho aconseguirà amb denúncies o sense denúncies”.

No és la primera vegada que polítics de Compromís són pressionats mitjançant denúncies per exercir la seua labor d’oposició i haver-se expressat sobre casos sospitosos de irregularitats relacionats amb el PP. La base de la denúncia del Partit Popular es basa en publicacions de mitjans a tenor de les factures no presentades pels populars davant la comissió informativa no permanent de fiscalització de comptes, just el contrari del que sí que van fer els altres grups polítics de la Diputació.

De la poca informació que es té sobre l’ús de la subvenció dels diputats populars, es coneix  que entre 2012 i 2019 el grup polític del PP va transferir al seu partit poc més de 700.000 euros. Compromís considera especialment greus que d’aqueixos ingressos no hi haja no sols una acreditació de despeses mitjançant factures sinó que a més o no existeix o ha desaparegut d’Intervenció la documentació comptable sobre aquest tema referida al període entre 2012 i 2015.

Fullana manifesta al seu torn que no deixa de ser significatiu que la primera acció de Carlos Mazón com a líder del partit -la setmana que ve serà ungit president provincial del PP d’Alacant- es base en silenciar a qui no pensa com ell. “Torna la línia dura del zaplanisme”, ha assenyalat el portaveu de Compromís.