Bota al contingut principal

El Partit Popular d’Alacant continuarà ingressant noves subvencions del grup polític en la Diputació d’Alacant sense haver acreditat la justificació de les subvencions anteriors, que en els últims sis anys ascendeixen a 700.000 euros.

Mitjançant acte amb data de 30 de juny de 2020 el jutjat contenciós administratiu núm. 4 d’Alacant ha acceptat el recurs interposat per part de la Diputació d’Alacant en relació a la falta de “legitimació activa” de Compromís  per a demandar l’acte administratiu que preveu les futura subvenció als grups polítics de la institució.

El tribunal, per tant, no es pronunciarà sobre el fons de l’assumpte, és a dir, sobre la legalitat de la dotació econòmica a grups polítics. Compromís recorrerà davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana la decisió, la qual ni tan sols entra a valorar de manera superficial la legalitat de l’assumpte. 

Devolució de la subvenció

Cal destacar que aquest no és l’únic procediment judicial previst sobre l’assumpte. Ja en el seu moment es va anunciar que aquest procediment demanava només que no se li ingressara més diners al partit mentre no acreditara justificacions anteriors. Compromís explica que el procediment principal es presentarà en les pròximes setmanes i se centrarà aquesta vegada sí en la devolució dels diners ingressats al Partit Popular sense acreditar factures. Encara que no es jutge el cas central, a la coalició el sorprèn l’estratègia de negar un debat de fons i la voluntat de continuar usant qualsevol mecanisme per a no lliurar les factures.