Bota al contingut principal

Compromís eleva al Congrés les amenaces i desqualificacions masclistes proferits pel comandant de la Guàrdia Civil de Paiporta (València), Eduardo Aranda, contra l’alcaldessa de la localitat, Isabel Martin.

En unes grabacions publicades en el Diario.es el comandant de la Guàrdia Civil de Paiporta diu haver demanat que “li partiren les cames a l’alcaldessa, però no ha anat ningú” en una reunió privada davant una dotzena de persones, entre les quals hi havia altres comandaments de la Guàrdia Civil.

Baldoví ha registrat la petició de compareixença de la Directora General de la Guàrdia Civil, María Gámez, perquè aclarisca quines mesures s’han pres o pensa prendre el Govern per a acabar amb les reiterades amenaces i desqualificacions masclistes del comandant de la Guàrdia Civil de Paiporta contra l’alcaldessa.

Des de Compromís recorden que aquest comandant ja va ser suspés tres mesos en 2019 per vexacions contra l’edil en reunions privades amb altres comandaments i guàrdies i han preguntat al Govern si té constància dels procediments oberts al comandant per assetjament i amenaces cap a altres subordinats.

Martin demana que s’aparte al comandant

L’alcaldessa ha explicat davant els mitjans que després els enregistraments publicats, l’actual comandant no pot seguir ni un minut més al capdavant de la caserna: “Demane l’empara de la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, de la directora general de la Guàrdia Civil i del ministre de l’Interior per al fet que prenguen les mesures corresponents i aparten a aquesta persona del servei actiu”.
“La fiscalia ha d’actuar d’ofici per a protegir-me dels seus atacs i depurar les responsabilitats judicials derivades d’eixes manifestacions tan greus. A més, és indispensable també que s’acceleren les investigacions en marxa per a aclarir l’assetjament al qual està sotmetent als seus subordinats de la caserna”, ha demanat Martin.

L’edil de Paiporta ha lamentat que una persona que té la missió de preservar la seguretat de milers persones, i de punts i tantes agents armats a càrrec seu, mantinga aqueixa actitud masclista i amenaçadora respecte d’un càrrec públic pel simple fet de ser dona.