Bota al contingut principal

La portaveu de Compromís de l’àrea de Territori, Imma Orozco, celebra la sentència del TSJCV que desestima un dels recursos presentats contra el Pla de protecció de l’Horta de València, “una decisió que avala el canvi de model territorial que vam impulsar en la passada legislatura des de la Conselleria de Política Territorial, que avantposa l’interés de la ciutadania per damunt d’interessos particulars, a l’hora que assegura totes les garanties jurídiques”.

“El Pla d’Acció Territorial de l’Horta ha servit per a protegir més d’11.000 hectàrees de sòl agrícola sotmeses a una gran pressió especulativa. Aquesta protecció diferencia i afegeix valor a l’àrea metropolitana de València respecte d’altres zones, a l’hora que contribueix a qüestions tan fonamentals en el context en què vivim com la sobirania alimentària i la dinamització de l’economia”.

“El nostre compromís és mantindre eixe model de gestió del territori a través de plans de gestió territorial que ens asseguren una ordenació coherent i sostenible i que ens garantisca la resiliència del nostre territori”.

“Aquesta sentència és un precedent que ens encoratja a treballar amb més convicció, si cap, en els plans metropolitans que tenim per davant a Castelló, València, Alacant i Elx, així com el de les comarques centrals, el Baix Segura i els plans dels sistemes rurals” ha manifestat Orozco.