Bota al contingut principal

El diputat i portaveu de Compromís en la Comissió de Sanitat i Consum a les Corts Valencianes, Carles Esteve, ha apel·lat al diàleg entre els convocants de la vaga indefinida dels Metges Interns Residents (MIR), iniciada el passat 21 de juliol i que hui es manifesten a València, i la Conselleria de Sanitat.

Segons Esteve, “des de Compromís considerem que cal seure en una taula i que totes les parts s’escolten, com a primer pas per a abordar la problemàtica de la Medicina Resident. El diàleg és sempre una oportunitat, tant per escoltar les reivindicacions dels MIR i les seues demandes de millors condicions laborals, com per a la Conselleria de Sanitat, que podrà explicar de primera mà les condicions que ja fan que la residència al nostre territori estiga més dignificada que en altres”.

El diputat, que ja es va reunir amb representants del col·lectiu abans de l’inici de la vaga, i va poder conèixer de primera mà les seues reivindicacions, ha assenyalat que “pot haver marge per a atendre algunes de les seues demandes: hem d’estirar totes les nostres competències autonòmiques per a dotar al sistema sanitari de més personal amb millors condicions, perquè això permetrà que els MIR desenvolupen la seua residència més dignament, que el personal adjunt tinga més temps per al seu acompanyament i, en definitiva, que tot puga revertir en una millor formació i en una millor atenció al pacient”.

Esteve també ha afirmat que les propostes en matèria de Sanitat que s’estan treballant al si de la Comissió de Reconstrucció “van també en línia amb les millores de condicions laborals del personal sanitari”. 

“En el marc de la Comissió de Reconstrucció de Les Corts Valencianes estem proposant mesures per dignificar el conjunt de la Sanitat Pública, i també s’arrepleguen propostes per a millorar les condicions laborals de tot el personal sanitari, incloent els MIR específicament. Unes mesures que prompte es posaran sobre la taula perquè tots els grups parlamentaris votem si volem, o no, una millor sanitat”, ha conclòs el diputat Carles Esteve.