Anar directament a les notícies

Compromís-Equo lamenta el guardó del Consell a Vicente Barrera

Publicat el en Medi Ambient

• Cristina Domingo: “les corregudes de bous no són cultura i el govern central continua mantenint lleis que no es corresponen amb el sentiment majoritari de la població”.

La coalició Compromís-Equo s’ha mostrat molt crítica amb l’Alta Distinció que la Generalitat ha concedit al torero Vicente Barrera per considerar que l’activitat que realitza no es pot considerar cultura, sinó una forma cruel de maltractament animal.

La candidata número dos per València al Congrés per Compromís-Equo, Cristina Domingo, ha destacat que “la festa dels bous és un espectacle arcaic impropi d’una societat moderna i civilitzada, basada en valors de respecte i solidaritat. Recentment hem assistit a una cascada de declaracions de BIC de les comunitats autònomes sobre les corregudes de bous, però açò no serà impediment perquè la seua obsolescència siga cada vegada major”.

Per a Compromís-Equo, el Consell podria haver concedit este guardó a alguna personalitat que no es distingira per este tipus d’activitats denigrants sinó per altres concordes als valors que hui necessita la societat: solidaritat, defensa ambiental i igualtat d’oportunitats, però desgraciadament no ha sigut així.

Finalment, Domingo ha afirmat que el grup Compromís-Equo en el Congrés treballarà per a eliminar de la legislació estatal les referències a les corregudes de bous com a cultura, que encara romanen en els textos legals, com la Llei 10/1991, que en la seua exposició de motius diu que “és evident la connexió dels espectacles taurins amb el foment de la cultura, d’acord amb el que es disposa en l’article 149.2 de la Constitució Espanyola”. I en el seu article 4.1 assenyala que “l’Administració de l’Estat podrà adoptar mesures […] fomentar […] en atenció a la tradició i vigència cultural de la Festa dels Bous”.

 • Filo Muñoz

  Molt be per Compromis, el maltracte animal no es cultura es tortura. No me parece bien que le hayan concedido una distinción a un torero, cuya actividad es torturar y asesinar un animal indefenso, para que haya "espectáculo ". Ya está bien de maltratar a un ser indefenso. Que vergüenza de pais, si a eso le llama cultura.
  Fuera todos los festejos donde intervengan animales.
  Un abrazo.

 • job

  Compromís-Equo, no. La coalició és Coalició Compromís.
  Equo és un partit més de la coalició, com el Bloc, IPV i Verds.

  • EQUO valencia

   Creo que estas un tanto equivocado, además que tu comentario no ayuda mucho…a nada mas que enaltecer un "chovinismo" que tampoco conduce a nada.