Bota al contingut principal

La diputada i portaveu de Compromís a la Comissió d’Educació i Cultura en les Corts, Papi Robles, ha registrat una proposta per tal que el parlament valencià inste el Consell a estudiar i realitzar la compra de mascaretes adaptades per al professorat que treballa amb l’alumnat que necessita un suport visual de la comunicació verbal.

“Parlem de mascaretes transparents que permeten visualitzar el moviment de la boca dels i les docents i que, evidentment, han de comptar amb l’homologació adequada per al seu ús com a element de protecció”, ha afegit Robles.

Segons la diputada de Compromís, “l’inici del curs escolar el passat 7 de setembre ha estat precedit de la implementació de les mesures necessàries per a garantir la higiene, seguretat i protecció en les escoles que ajuden a minimitzar la transmissió de la COVID-19. Però els i les alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu poden necessitar, en molts casos, una comunicació verbal concisa, amb suport visual, on el moviment de la boca puga servir de referència”.

“Parlem de l’alumnat amb dificultats o discapacitat auditiva, aquell que necessita suport d’audició i llenguatge o rehabilitació logopèdica, alumnat amb dificultats en l’aparell bucofonador o alumnat amb necessitats de reforç en l’aprenentatge de la lectoescriptura. En tots aquests casos, l’ús imprescindible del material de protecció per part del professorat com ara la mascareta, suposa un impediment afegit a aquest alumnat per a la seua comunicació i aprenentatge perquè no poden visualitzar els moviments de la boca de professors i professores. Són alumnes que necessiten major suport i més individualitzat per part del professorat, i que també han estat més afectats durant els primers mesos de pandèmia per la manca d’ensenyament presencial”, ha explicat.

“D’ahí la proposta que fem des de Compromís per tal de buscar una possible solució ara que acaba de començar el curs, tot mitjançant l’ús de modalitats de mascaretes amb materials transparents per al professorat que els permetria una comunicació amb suport visual. Però a dia de hui no existeix material d’aquest tipus que tinga l’homologació corresponent que garantisca una protecció adequada”.

“Però insistim en la necessitat d’efectuar un seguiment dels avanços en aquest tipus de mascaretes per a poder realitzar una compra, quan es trobe un model amb la corresponent homologació, i proporcionar-ho al professorat que treballa amb els xiquets i xiquetes amb necessitats específiques vinculades a la comunicació que garantisca i facilite el seu aprenentatge escolar”, ha conclòs la diputada Papi Robles.