Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís  en Les Corts , Aitana Mas, ha defensat aquest dimarts en l’hemicicle autonòmic “la reversió de la gestió privada de l’Hospital de Torrevella  com un pas més cap a la recuperació de les qualitats assistencial i laboral dels sanitaris”.

La coalició ha mostrat el seu suport a la iniciativa impulsada per la Plataforma per la Sanitat 100×100 Pública i de Qualitat del Departament de Salut 22 Torrevella, i presentada al ple ordinari pels grups polítics parlamentaris que sostenen el govern del Botànic.

La proposició no de llei, la votació de la qual se celebrarà dijous que ve,  reclama al Consell l’inici del procediment administratiu per a comunicar a la concessionària hospitalària, Ribera Salud, la finalització del contracte de gestió del departament sanitari.

Mas, usuària d’una de les àrees sanitàries sotmeses a la concessió, ha criticat la gestió dels departaments sanitaris sota el control de Ribera  Salud: “A les persones usuàries ens interessa tindre un mateix metge de capçalera almenys un any, ens preocupa la falta de metges especialistes, la dificultat d’obtenció d’una cita prèvia o les demores originades perquè el nostre personal s’ha anat a fer test covid a Madrid”.

“La rendibilitat d’una empresa no està per damunt dels drets de la ciutadania valenciana”, ha continuat Mas. “Aquest model de gestió no se sustenta de cap de les maneres“.

Durant la seua intervenció parlamentària Mes ha destacat com a trets de la contracta “la falta de transparència emparada per la incompatibilitat dels sistemes d’informació de Sanitat i la concessionària, les derivacions de les patologies més costoses als centres públics o polítiques de recursos humans que cerquen sotmetre la crítica del comitè d’empresa”.