Bota al contingut principal

Els candidats de Compromís-Equo per Alacant, Aitana Mas; per València, Joan Baldoví, i per Castelló, Roger Mira, han defensat hui el Corredor Mediterrani íntegre –de França a Algesires- i han explicat que aquesta infraestructura és clau per a la recuperació econòmica de la zona i per al futur de tot el territori.

Els tres caps de llista de Compromís-Equo i el candidat de Compromís-Equo al Senat per Alacant, Ignasi Bellido, han ofert hui una roda de premsa en l’estació de Renfe d’Alacant, per evidenciar el compromís de la coalició amb la defensa d’un Corredor Mediterrani que incloga aquesta província.

En aquest sentit, Aitana Mas ha assegurat que l’acte públic de Compromís-Equo té com objectiu “reivindicar de manera contundent el Corredor Mediterrani íntegre, ja que la coalició té molt clara que la seua aposta és la d’una xarxa ferroviària que adopte aquest traçat” i ha afegit que “aquesta és una posició unànime i sense fisures, i que no cau en les contradiccions d’altres partits com PP i PSOE, dividits entre l’itinerari pel Mediterrani i l’itinerari central”.

La candidata per Alacant ha explicat que “Compromís-Equo ha defensat sempre la importància d’aquesta infraestructura i no tolerarem que s’ignoren de nou els interessos dels alacantins i alacantines i de tots els valencians, com ja va ocórrer a 2003 quan el PP optà per declarar el Corredor Mediterrani com a no prioritari”.

Al mateix temps, Mas ha assenyalat que “el Govern central ha invertit milions d’euros en un model d’alta velocitat centralista, fins i tot en línies sense cap rendibilitat, mentre es desaprofitava tot el potencial de la zona mediterrània, que compta amb el 40% de la població d’Espanya i del seu PIB, amb el 55% de la producció industrial, el 50% de la produccío agrícola, el 60% de les exportacions, el 65% del trànsit marítim i el 70% de l’oferta turística”.

Per la seua banda, Joan Baldoví ha destacat que “l’objectiu de hui és simbolitzar que tenim un compromís decidit amb la gent d’Alacant, València i Castelló i defendre els interessos dels seus ciutadans, que hem vist que sempre s’ha fet política a les nostres esquenes, amb una xarxa de tren radial, feta en funció de Madrid”.

“Ja és hora de començar a pensar en nosaltres mateixos, en defensar els nostres interessos. El sentit comú diu que el corredor ha d’anar per la costa i ha d’arribar fins Alacant perquè cap territori de la Comunitat Valenciana pot quedar fóra del traçat”, ha remarcat el candidat de Compromís-Equo per València.

Alhora, Roger Mira ha afirmat que “les comarques del sud no poden quedar desafavorides amb la resta de la Comunitat Valenciana” i ha defensat que “el corredor és fonamental per al creixement de la nostra economia, per a la creació de treball, per a la nostra indústria i per al benestar de les nostres generacions futures”.

El candidat de Compromís-Equo per Castelló ha indicat que “allò que demanen Blanco i Cospedal de fer un corredor central no té cap lògica, com reiterà ahir la Unió Europea quan va declarar que foradar els Pirineus és una despesa innecessària; per tant, té molt més trellat un Corredor Mediterrani com defensa la nostra coalició”.