Bota al contingut principal

Compromís ha recordat aquest dilluns que han passat ja 13 mesos des que el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, prometera ajudes als pobles que van patir els danys de les inundacions ocasionats per la DANA (depressió atmosfèrica de nivells alts) i la institució todavía no ha pagat ni un sol euro del promès.

Aquesta situació, destaquen des de la coalició valencianista, contrasta amb les ajudes ja pagades pel govern autonòmic i la campanya de màrqueting que Mazón ha orquestrat per a la seua pròpia promoció entorn de la catàstrofe patida.

El portaveu valencianista en la institució, Gerard Fullana, ha assenyalat que “l’obsessió per projectar més imatge que fets no  oculta una gestió caòtica de la Diputació. A la falta de les tantes vegades anunciades ajudes contra la DANA, hem de sumar la no participació en el Fons de Cooperació de la Generalitat o el caos generat recentment entorn de les ajudes al xicotet comerç per a fer front a la Covid-19”.

En aquest sentit, Fullana ha explicat que fins i tot la concessió de les ajudes al comerç està resultant caòtica. Van ser anunciades a l’abril i aprovades el 5 de maig, però l’equip de govern va canviar a l’agost les normes de concessió i en l’actualitat no estan arribant al xicotet comerç ni servint com a alleujament econòmic després dels tancaments viscuts per la pandèmia. Quan, al Fons de Cooperació, el valencianista ha assenyalat que ni tan sols s’ha aprovat un euro, la qual cosa converteix a la institució alacantina en la qual menys ajudes a concedit en momentos d’emergència com els viscuts en l’últim any.