Bota al contingut principal

Carles Mulet: “El PP ha donat un gir de 180 graus en aquesta qüestió, mentre queinexplicablement, el discurs de hui del PSOE no és el que sosté aquest partit ni a les comarques de Castelló ni a Sagunt

MADRID, 15 d’octubre de 2020

El senador de Coalició Compromís i portaveu de l’Esquerra Confederal, Carles Mulet, ha celebrat que la Comissió de Transició Ecològica haja aprovat la moció de Compromís, que reclama que l’Estat siga qui assumisca els cànons de la construcció de les dessaladores de la Plana i Sagunt.

La moció reclama instar al Govern a assumir el cost del cànon de construcció a satisfer pels ajuntaments afectats i a eximir als ajuntaments de l’obligació existent per la signatura de convenis i tarifes transitòries que les fan inviables, per la qual cosa reclama derogar els convenis subscrits amb els ajuntaments de Cabanes , Moncofa, Sagunt, Orpesa, Xilxes i Benicàssim i contemplar possibles usos alternatius d’aquestes dessaladores i els recursos que generen d’acord amb les administracions implicades. 

Intervenció de Mulet sobre les dessaladores

Ens ha xocat escoltar ací un discurs del portaveu socialista que no és el que aquest partit sosté en les zones afectades per aquestes infraestructures impulsades per PP i PSOE i que no van ser construïdes ni per als llauradors ni per als pobles, sinó per a l’especulació urbanísticaEls actuals convenis allarguen l’agonia dels ajuntaments sabent que temen l’espasa de Dámocles  que els condemna en algun moment a fer-se càrrec d’aquests pagaments. Ens felicitem que l’actual majoria haja pogut corregir el vot contrari del PP a aquesta mateixa moció que ja presentarem en 2017 i ara toca que el Govern es faça càrrec d’aquestes infraestructures i que puguen utilitzar-se per a regenerar els deteriorats recursos hídrics d’aquestes comarques”.

El senador valencianista ha recordat com mentre el PP clamava en tota Espanya contra les dessaladores per ser portadores de tots els mals, en aquests ajuntaments les exigien al ministeri. “Ens quedarem sols advertint que tot anava a ser un fracàs, els PAIs i les dessaladores mentre el PP rebutjava el que hui demanem en aquesta moció que han secundat i que, a diferència del que ha passat hui, va ser rebutjada per 15 vots del PP i 10 abstencions. Tenen gran part de la responsabilitat del que va succeir i han de demanar disculpes pel desastre en el qual ens van ficar”, ha indicat Mulet.

La moció de Compromís ha comptat amb els vots a favor dels integrants de la Comissió i amb les abstencions de PSOE i Grup Basc. “Esperem la moció siga el final d’un debat que ha tingut amenaçats a xicotets ajuntaments durant tant de temps”, ha conclòs Mulet.

El Senado pide que el Estado asuma el coste de las desaladoras de Castelló y Sagunt como reclama Compromís

Carles Mulet: “El PP ha dado un giro de 180 grados en esta cuestión, mientras queinexplicablemente, el discurso de hoy del PSOE no es el que sostiene este partido ni en las comarcas de Castelló ni en Sagunt

MADRID, 15 de octubre de 2020

El senador de Coalició Compromís y portavoz de la Izquierda Confederal, Carles Mulet, ha celebrado que la Comisión de Transición Ecológica haya aprobado la moción de Compromís, que reclama que el Estado sea quien asuma los cánones de la construcción de las desaladoras de la Plana y Sagunt.

La moción reclama instar al Gobierno a asumir el coste del canon de construcción a satisfacer por los ayuntamientos afectados y a eximir a los ayuntamientos de la obligación existente por la firma de convenios y tarifas transitorias que las hacen inviables, por lo que reclama derogar los convenios suscritos con los ayuntamientos de Cabanes, Moncofa, Sagunt, Orpesa, Xilxes i Benicàssim y contemplar posibles usos alternativos de estas desaladoras y los recursos que generan de acuerdo con las administraciones implicadas. “Nos ha chocado escuchar aquí un discurso del portavoz socialista que no es el que este partido sostiene en las zonas afectadas por estas infraestructuras impulsadas por PP y PSOE y que no fueron construidas ni para los agricultores ni para los pueblos, sino para la especulación urbanísticaLos actuales convenios alargan la agonía de los ayuntamientos sabiendo que temen de esa espada de Dámocles que les condena en algún momento a hacerse cargo de estos pagos. Nos felicitamos que la actual mayoría haya podido corregir el voto contrario del PP a esta misma moción que ya presentamos en 2017 y ahora toca que el Gobierno se haga cargo de estas infraestructuras y que puedan utilizarse para regenerar los deteriorados recursos hídricos de estas comarcas”.

El senador valencianista ha recordado como mientras el PP clamaba en toda España contra las desaladoras por ser portadoras de todos los males, en estos ayuntamientos las exigían al ministerio. “Nos quedamos solos advirtiendo que todo iba a ser un fracaso, los PAIs y las desaladoras mientras el PP rechazaba lo que hoy pedimos en esta moción que han apoyado y que, a diferencia de hoy, fue rechazada por 15 votos del PP y 10 abstenciones. Tienen gran parte de la responsabilidad de lo sucedido y deben pedir disculpas por el desastre en el que nos metieron”, ha indicado Mulet.

La moción de Compromís ha contado con los votos a favor de los integrantes de la Comisión y con las abstenciones de PSOE y Grupo Vasco. “Esperemos la moción sea el final de un debate que ha tenido amenazados a pequeños ayuntamientos durante tanto tiempo”, ha concluido Mulet.