Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Àlvaro ha reclamat hui, Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, que el govern central aprove un fons específic per a finançar l’avançament de les mamografies als 40 anys com a mesura per previndre el desenvolupament d’esta malaltia.

Segons explica Àlvaro “el càncer de mama suposa la cinquena causa de mort global i la primera entre les dones d’entre 35 i 55 anys, sent al nostre territori el tumor més freqüent en dones”.

“És molt preocupant – ha afegit la parlamentària de Compromís- l’augment d’este tipus de càncer en dones joves. Prop del 20% dels tumors de mama es donen en dones amb una edat inferior als 45 anys i quan més jove s’és més agressius i difícils de tractar són els tumors”.

Mentre al País Valencià les revisions es fan a partir dels 45 anys, en altres comunitats autònomes s’inicien més tard, als 50 anys. Uns escenaris, tant el valencià com el de la resta de territoris, front als quals els experts ja estan alertant per descuidar les franges d’edat més joves, on es percep un major increment de la incidència dels casos de càncer de mama.

Per a Àlvaro “davant esta situació ens trobem amb el greu problema d’infrafinançament estatal que ens ofega i no ens permet acometre plans específics com este sobre l’avançament en la prevenció del càncer de mama. Com esta no és una qüestió que puga esperar a l’establiment del nou finançament just que ens pertoca, reclamem al govern central que aporte un fons específic al nostre territori per poder avançar de manera immediata als 40 anys l’inici de les mamografies preventives del càncer de mama”.