Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, presentarà diverses esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat de 2021 referides a la mobilitat a les comarques del sud de la Comunitat Valenciana en uns comptes que “si bé milloren l’anterior, encara són millorables”. Baldoví ha explicat a Alacant aquest dimarts que la coalició plantejarà l’increment de partides per a augmentar la xifra destinada a la redacció del projecte del Tren de la Costa, l’impuls per a la connexió de l’aeroport d’Elx-Alacant, la connexió ferroviària Alacant-Múrcia i el desdoblament de la N-332 de Torrevella.

Observem una bona predisposició al fet que el procés d’esmenes parcials millore els comptes”, ha explicat Baldoví de la reunió la setmana passada amb la ministra d’Hisenda, María Carmen Montero. “Aquests pressupostos són molt millorables però arrepleguen coses en les quals des de Compromís portem insistint nou anys en el Congrés: la inversió de l’Estat segons pes demogràfic, l’impuls final del Corredor Mediterrani o la proposta d’assumir per part de l’Estat la seua responsabilitat legal en el pagament de la Dependència, que puja un 40% respecte al que venia pagant”. Baldoví ha recordat que, de no aprovar-se aquests pressupostos, l’alternativa a aquest projecte de pressupostos no és acceptable en ser molt pitjor els comptes aprovats per PP i C’s dels últims pressupostos del Govern Rajoy.

Mesures que milloren la vida de les persones i unitat al voltant dels mateix interessos

La portaveu de la coalició en les Corts, Aitana Mas, ha abundat en l’explicació de Baldoví en assenyalar que “són esmenes per a millorar la vida de la ciutadania”, destacant especialment l’esmena de la N-332 i la millora de la línia de rodalia Alacant-Múrcia, “un eix laboral per a molts alacantins i alacantines”. En aquest sentit, el portaveu en la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana, ha fet broma amb què si haguera volgut arribar en transport públic des del seu poble, Xaló, a la roda de premsa en la qual participava, “haguera hagut d’eixir a les vuit de la nit d’ahir”.

Fullana ha instat a tots els representants polítics de la Comunitat Valenciana a Madrid ha ser “un tsunami de voluntats conjuntes” per a defensar els interessos autonòmics. “Contactarem amb la resta de partits per a veure si les seues esmenes poden centrar també aquests quatre eixos reivindicatius que reclamem avui”.

Natxo Bellido, portaveu en en Ajuntament d’Alacant, ha insistit que “els pressupostos per a Alacant són millors que els del PP, però millorables. Ens agradaria que tingueren en compte reivindicacions histórucas com la connexió ferroviària amb l’aeroport i la inclusió d’una partida que allibere la façana marítima” per la qual passa l’enllaç ferroviari Alacant-Múrcia.