Bota al contingut principal

El diputat de Compromís i president de la Comissió d’Educació i Cultura en les Corts, Jesús Pla, ha presentat una proposta per tal que el parlament valencià inste el Consell a prorrogar la gratuïtat de les exposicions durant tot 2021. “Es tracta d’una mesura que s’aplicaria a totes les mostres museístiques gestionades per la Conselleria de Cultura, incloent-hi l’ Espai d’Art Contemporani de Castelló, el Museu de Belles Arts de Castelló, el  Museu de la Valltorta, l’IVAM, el Museu de Belles Arts de València, el Centre del Carme Cultura Contemporània del CMCV, el Museu Arqueològic de Sagunt, el Museu de la Impremta i les Arts Gràfiques i l’IVAM-CADA d’Alcoi”, ha explicat.

Segons Pla, “amb la crisi sanitària provocada per la COVID 19 es va produir el tancament al públic de tots els museus dependents de la Generalitat Valenciana. Espais culturals que per fi pogueren tornar a obrir el passat 18 de maig de 2020. Una reobertura que evidentment va vindre acompanyada de les mesures de seguretat per la pandèmia i de la restricció en els aforaments corresponents”.

“Però la bona notícia va ser que es declarava, per part de la Conselleria, la gratuïtat de l’accés dels ciutadans i ciutadanes a totes les exposicions museístiques gestionades pel departament de Cultura que dirigeix el conseller Vicent Marzà”.

“Ara, amb la vista posada en la fi del termini per a la vigència de l’acord de la gratuïtat en els espais museístics públics que gestiona la Conselleria, que finalitza el pròxim 31 de desembre, des del grup parlamentari de Compromís considerem que cal fer una pròrroga i que s’allargue a tot l’any 2021. Som conscients que les causes que originaren la decisió, sobre la gratuïtat en els contenidors culturals públics, continuen a data de hui. I previsiblement s’extendran durant els mesos vinents”.

“La cultura ha de ser segura i accessible per a totes les persones. Si a més de dur la mascareta, mantindre la distància i tenir una correcta higiene de mans, també donem accés gratuït a les exposicions, obrim una finestra universal a gaudir de la cultura amb totes les mesures de seguretat. La ciutadania i la cultura s’ho mereixen”, ha conclòs el diputat Jesús Pla.