Bota al contingut principal

La Comissió de Coordinació Institucional de Compromís s’ha reunit este dilluns per avaluar la greu situació esdevinguda per la tercera onada de la Covid-19 al territori valencià i fer seguiment de les dades de contagis i la situació sanitària, que ha evidenciat que les mesures proposades per la coalició en les darreres setmanes, i que el Consell ha hagut d’impulsar en els últims dies, eren imprescindibles per a aconseguir reduir els contactes socials així com l’augment de contagis. És per això, que des del CCIC es demana impulsar noves mesures com el tancament dels centres comercials de més de 800 metres, per tal de minimitzar al màxim les aglomeracions de persones i mantindre coherència amb les mesures ja establertes al territori valencià, com ara el tancament de la restauració i l’oci.

Des de Compromís s’ha remarcat que mentre la vacuna no estiga generalitzada, la millor vacuna som les persones i les nostres actituds, per això des de la coalició s’ha insistit en la necessitat d’estalviar qualsevol tipus de contacte social i reduir al màxim la mobilitat, perquè l’única evidència garantida que es té en aquesta pandèmia és que la distància social és la millor manera de reduir els contagis i ajudar a rebaixar la pressió sanitària.

Pel que fa a la situació de les persones que han fet ús del seu càrrec públic per a vacunar-se, des de Compromís s’ha demanat la seua dimissió immediata pel que consideren com a corrupció sanitària i han exigit als partits de pertinença que prenguen mesures al respecte. A més, s’ha recordat que el protocol de vacunació de les autoritats sanitàries té com a finalitat reduir en primer lloc la letalitat del virus, i això comença per immunitzar primer a les persones més vulnerables i tots els i les professionals que treballen en primera línia, com és el personal sanitari i sociosanitari.

En aquest sentit, s’ha exigit al Govern central un repartiment de vacunes just i equilibrat on els territoris que tenen més avançada la vacunació puguen rebre més dosis que altres territoris que van molt més endarrerits, amb l’objectiu d’afavorir la immunització de les persones com més aviat possible, fet que beneficia a tot l’Estat.

A més, el CCIC ha assenyalat que cal aprofundir en el teletreball sempre que siga possible, tant en les empreses privades con en l’administració on s’hauria de mantenir l’activitat dels serveis públics, l’educativa i l’econòmica, però promovent el teletreball.

Finalment, des de Compromís han volgut agrair a tota la ciutadania l’esforç que està realitzant davant aquesta difícil situació, fent un reconeixement especial al personal que lluita en primera línia, així com als mestres i els xiquets i xiquetes que amb el seu comportament han demostrat ser un exemple per a totes i tots.