Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha exigit al Govern que es modifique immediatament el decrete de “mesures financeres de suport social i econòmic i de compliment de l’execució de sentències”, en el qual es mesclen intencionadament la crisi derivada de la Covid-19 i ho pague de la indemnització al projecte Castor.

Baldoví ha denunciat “la urgència del Govern a fer-li el bizzum a Ana Botín”: “Es injustificable que el Govern, en el pitjor moment de la pandèmia, amb la quantitat de necessitats socials que queden per atendre, s’aprofite del decret de mesures contra la crisi per a colar un pagament multimilionari al banc Santander. Aquests diners públics, en plena emergència sanitària, hauria d’anar destinat a rescatar persones i enfortir els nostres serveis sanitaris públics”. “Estem parlant que el Govern està sol·licitant al Congrés en el mateix decret poder endeutar-se per a ajudar als qui més els necessiten i a més pagar als directius del Santander.

Considerem una burla a la ciutadania que s’aprofite un decret tan important com l’augment dels profunds per a l’Ingrés Mínim Vital per a rematar una estafa dissenyada a mesura per al benefici d’un empresari com Florentino Pérez i d’aquells que el van finançar”.

El castor segueix sense depurar responsabilitats polítiques

El passat mes de juliol, la portaveu del PSOE, Adriana Lastra, justificava el vot en contra de la seua formació a investigar les irregularitats que envolten al projecte castor explicant que “no existeixen sospites fundades que s’haja produït alguna irregularitat” i que “es remunta a una legislatura molt anterior”.

Castor pretenia ser el depòsit més gran de gas natural de l’estat espanyol, però en 2013 es va paralitzar després de provocar mig miler de sismes en diversos municipis de la costa castellonenca, alguns d’ells arribant fins a la intensitat 4.2 en l’escala de Richter.