Bota al contingut principal

Les diputades Papi Robles, membre de la Comissió d’Obres Públiques i Infraestructures a les Corts Valencianes, i Nathalie Torres, diputada de zona de Compromís a la Safor-Valldigna, han presentat una iniciativa per a paralitzar l’ampliació del port de Gandia, previst al Pla Director d’Infraestructures del Port de Gandia, i gestionat per l’Autoritat Portuària de València. La iniciativa, que compta amb el suport del grup municipal de Compromís per Gandia, proposa al seu únic punt d’acord la retirada del projecte i a replantejar este tipus d’actuacions en base al context mediambiental, a les polítiques públiques vigents  d’ordenació i conservació del territori i a la planificació conjunta d’actuacions amb les administracions locals afectades per estos projectes.

El pla d’ampliació per al Port de Gandia compta amb dues actuacions que afecten a la infraestructura portuària; d’una banda la construcció d’un moll per a embarcacions recreatives en la part nord i per altra banda la construcció d’una esplanada amb finalitat comercial a la zona sud. En este sentit, el responsable de Medi Ambient de Compromís per Gandia, Daniel Muñoz, afirma que “des del departament de Medi Natural de l’Ajuntament de Gandia hem fet un informe demanant la retirada del projecte d’ampliació o almenys una modificació substancial, ja que esta ampliació fou concebuda a principis dels 2000 i ara amb l’actual estat socioeconòmic i ambiental del País Valencià és un projecte totalment fora de lloc”. En la mateixa línia reacciona la diputada Papi Robles que afig que “estos plans han de donar resposta social i ambiental més enllà de l’econòmica; i este Pla no té el suport de cap dels pobles del voltant de Gandia i tampoc de la capital de la Safor, no volen este projecte i no el necessiten perquè no té cap sentit”.

Però la coalició valencianista veu en tot este projecte un “autèntic perill mediambiental”. Des de Compromís, Papi Robles afirma que “una ampliació del Port de Gandia i la conseqüent ampliació del volum, afectaria els corrents marítims i el flux dels sediments cap a les platges del sud, que baixaria, posant en perill l’estabilitat litoral  al sud del port ja que la manca de sediments contribuïx a la regressió de les platges i agreuja les conseqüències dels temporals marítims que cada vegada són més habituals”.

Entre les localitats que rebutgen este projecte es troben Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Miramar, Piles i Oliva. La diputada de zona de Compromís per a la Safor-Valldigna, Nathalie Torres, considera que “totes les poblacions no poden estar equivocades. Este projecte no compta amb el suport social de la Safor ja que suposa una amenaça, sobretot, per als pobles que queden al sud del Port de Gandia. Cal que l’Autoritat Portuària de València escolte el poble i els pobles en les seues actuacions”.

Esta iniciativa naix perquè l’Autoritat Portuària de València ha recuperat recentment un projecte d’ampliació del Port de Gandia mitjançant la tramitació d’un nou Pla Director d’Infraestructures per al port, ja que l’anterior pla, datat en 2005, va ser avaluat d’acord amb una normativa que ja no està vigent. Este Pla Director es troba ara mateix en procés d’avaluació ambiental estratègia simplificada i, si finalment fora aprovat, es podria recuperar per a la seua execució, el projecte d’ampliació aprovat mitjançant resolució de 24 de maig de 2017 de la Secretaria d’Estat de Medi Ambient.