Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en les Corts, Josep Nadal, ha presentat una proposta per a ser debatuda en la Comissió de Drets Humans del parlament valencià “en defensa de la llibertat d’expressió a l’Estat espanyol, i solidaritzant-nos amb totes les persones perseguides injustament per fer ús de la seua llibertat. Especialment aquelles que ho han fet en l’àmbit de la creació artística, com és el cas de Josep Valtònic i Pablo Hasél”, ha explicat.

Segons Nadal, “pensem que estem vivint situacions inacceptables en què es posa en qüestió les bases de la convivència democràtica i això ens recorda als temps del franquisme. D’ahí que amb esta iniciativa demanem al Govern d’Espanya que impulse canvis en l’ordenament legal que han estat suggerits per Amnistia Internacional”.

En este sentit, “del que es tracta és de derogar o modificar els articles del Codi Penal que estan referits a aspectes com l’enaltiment del terrorisme, les injúries a la Corona, les injúries a les institucions de l’Estat, la sedició i l’ofensa contra els sentiments religiosos”, ha afegit

D’altra banda, “a la nostra proposta també demanem la derogació o l’àmplia modificació de la Llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda per Llei Mordassa, en allò que vulnera les llibertats de reunió pacífica i associació, d’expressió i informació.  Esta llei s’ha convertit en un autèntic malson per a les llibertats civils, i s’ha aplicat en la repressió de l’activisme social. Casos recents com el de l’Assemblea Feminista de València o de l’activista per l’habitatge, Joan Cogollos, ens reafirmen en que cal acabar ja amb la Llei Mordassa”.

Per últim, “instem el Partit Socialista i Unides Podem a donar suport a aquestes mesures a les Corts Valencianes i al Congrés de l’Estat. Un Govern que s’enorgullisca de dir-se progressista no pot tindre presos polítics, ni de consciència, ni pot reprimir la lliure expressió de les idees”, ha conclòs el diputat de Compromís, Josep Nadal.