Bota al contingut principal

La Coalició Compromís ha assenyalat que la Generalitat Valenciana necessita cobrir les vacants del personal funcionari per a oferir als valencians i valencianes i servei de major qualitat. La portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Aitana Mas, ha recordado sobre aquest tema que en aquesta pandèmia “hem pogut comprovar la importància dels serveis públics per a atendre les necessitats de la poblacio. Des de l’atencion sanitària, a la social i l’econòmica, és fonamental disposar d’una administració que responga a les necessitats de les persones.”

En aquest sentit, Compromís ha afirmat que, segons les dades públiques, la Generalitat Valenciana és la segona administració autonòmica amb menor nombre d’emprats públics per habitant. Malgrat els esforços del Consell per a revertir les retallades, d’ampliar el personal i els serveis públics, encara estem per davall de la mitjana nacional quant a la densitat d’emprats públics per habitant.

Així, en relació a l’últim informe elaborat per Intersindical, la diputada de Compromís ha advertit de les 2.800 places vacants en la Generalitat Valenciana. “Si al fet de tenir menys personal públic per habitant que la resta d’España li afegim la falta de cobertura de milers de places, amb quina força i solvència serem capaços de fer front als reptes de l’eixida de la crisi i a la recuperació?”, s’ha preguntat Mas.

La diputada ha advertit al mateix temps que una anàlisi de les dades publicades evidencien que el 66% d’aquestes places  sense cobrir “corresponen a les àrees d’Educació, Igualtat, Agricultura i Medi Ambient i Economia ”, ha denunciat. En estes àrees de gestió “ens trobem amb tot just desenes de funcionaris tramitant centenars de milers de sol·licituds d’autonoms, i empreses de sectors afectats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia”.  Es tracta, ha continuat, de “ departaments en els quals fan falta mans per a realitzar els pertinents informes mediambientals que faciliten l’arribada d’empreses a la Comunitat; o per a gestionar la dependència o la Renda Valenciana d’Inclusió, que és una eina fonamental per a evitar que milers de famílies es queden pel camí”.

“Davant una pandèmia que canviarà de moltes formes la nostra manera, per exemple, d’accedir a l’educació, no entenem que falten 769 places no docents per cobrir en la conselleria del ram”, ha remarcat.

Mes ha assenyalat que amb l’aprovació aquesta setmana de la Llei de Funció Pública i amb l’acord pressupostari aconseguint entre els socis del Govern valencià per a cobrir les places vacants, ja no queden excuses per a agilitar urgentment una eixida a una situació agreujada pel Covid i que afecta  una administració esquelètica i envellida a parts iguals.

En aquesta línia, ha urgit també al Govern central al fet que derogue la reforma laboral del PP i les restriccions imposades a les administracions autonòmiques la conseqüència directa de les quals és una pitjor atenció a la ciutadania des de les administracions.