Bota al contingut principal

La candidata número dos de Compromís-Equo per València, Cristina Domingo, ha criticat l’aposta durant esta legislatura dels dos partits majoritaris de perllongar la vida útil de les centrals nuclears de l’estat espanyol, entre elles la de Cofrents.

Segons ha assenyalat Domingo “la vida útil de la central nuclear de Cofrents ja ha arribat a la seua fi, per tant la pròrroga del seu funcionament va a comportar un augment exponencial de l’enorme perillositat que suposa la producció d’este tipus d’energia”.

“En els darrers anys la central de Cofrents ha sofert nombrosos incidents que demostren que es tracta d’unes instal•lacions obsoletes que no ofereixen garanties de seguretat”.

L’energia nuclear presenta altres importants problemes de difícil solució com els residus radioactius, ja que se segueix sense saber què fer amb ells, de fet, el govern tracta sense èxit de trobar una ubicació per al cementeri nuclear centralitzat. Des de Compromís-Equo es rebutja que este cementeri nuclear siga ubicat a Zarra.

Compromís-Equo, des del Congrés dels Diputats, defensarà durant la pròxima legislatura el tancament progressiu de totes les centrals nuclears de l’estat en un calendari que ha de culminar l’any 2020 sense cap central en funcionament.

“Així mateix –ha afegit Domingo- proposarem l’elaboració d’un pla per a substituir la nuclear per energies alternatives renovables i netes que podrien aportar el 100% de la demanda elèctrica de tot l’estat en 2030 i generar al mateix temps més ocupació”.