Bota al contingut principal

La diputada i portaveu de Drets Humans de Compromís en Les Corts, Cristina Rodríguez, ha demanat hui al Govern d’Espanya un “reenfocament en les polítiques migratòries que garantisquen el dret a la mobilitat humana”, seguint l’exemple del Consell del Botànic.

Davant la situació viscuda en els últims dies en el pas del Marroc a Espanya per la davantera sud de Ceuta, Rodríguez ha demanat a l’Executiu de Pedro Sánchez que no cedisca al xantatge del rei Mohamed VI i paralitze l’enviament al Marroc de més fons públics “disfressats d’ajuda a la cooperació i el desenvolupament que tenen com a objectiu militaritzar més les fronteres i reprimir a les persones en trànsit”.

“Com en les pel·lícules de pirates, si un cedeix al xantatge, el segrestador sempre gana i en el futur demanarà més”, ha advertit Rodríguez. I és que, tal com assenyala la dirigent de Compromís, “és mentida que hi haja una allau de migrants, perquè no es tracta d’una crisi puntual, sinó d’una crisi vital contínua de drets i de necessitats bàsiques per a milions de persones que viuen als països empobrits”.

“El Govern d’Espanya no pot continuar subcontractant al Marroc el fre a la migració perquè a més de cruel i inhumà, cada any queda demostrat que l’estratègia de l’Europa fortalesa és inútil”, ha recordat la portaveu de Drets Humans de Compromís, qui també ha subratllat que “cal exigir al Govern marroquí que cese amb la repressió al poble sahrauí i que complisca amb les resolucions de l’ONU i la legislació internacional vigent amb el Sàhara Occidental”.

Per això, Compromís insta el Govern espanyol a posar en marxa “tots els mecanismes de diàleg i gestió necessaris” per a abordar les polítiques migratòries amb enfocament de Drets Humans. “Així és com està treballant el Consell del Botànic, a través de l’Estratègia Valenciana de Migracions impulsada per la vicepresidenta Mónica Oltra, que és un exemple que la gestió de la mobilitat humana pot i deu fer-se d’una altra manera. Des de Compromís i el País Valencià convidem al Govern de Madrid a treballar en aquesta línia”, ha conclòs Cristina Rodríguez.