Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha afirmat que “torna a quedar demostrat que la privatització de les ITV valencianes per part del PP va ser la mare de totes les trames de corrupció. Van repartir este servei públic com un pastís a les seues empreses amigues, que després han estat implicades en altres casos de corrupció com la trama Azud”.

Precisament hui la premsa publica el nom d’un empresari que va beneficiar-se amb el repartiment de les ITV quan Eduardo Zaplana va realitzar la primera privatització d’aquest servei que, d’altra banda, és punt de partida del cas Erial. Es tracta de Federico Ferrando, qui hauria fet suposats pagaments de suborn en el cas Azud.
El contracte del que es va beneficiar Ferrando estava signat per Sergi Pastor Colldeforns, condemnat amb Oriol Pujol pel cas ITV a Catalunya.

Segons Ferri, “des de Compromís portem anys denunciant un modus operandi que ens va fer pagar les tarifes més altes de l’Estat mentre els polítics del PP i les seues empreses amigues s’omplien les butxaques”.
“Afortunadament, l’Acord del Botànic contempla recuperar la gestió directa de les ITV, el que ens permetrà baixar les tarifes i millorar la seguretat vial. Mentre el PP reivindica el llegat de la corrupció amb Zaplana i Camps, nosaltres seguirem treballant pels interessos de la ciutadania i dels usuaris de les ITV. Farem les ITV públiques per a posar punt i final a la major trama de corrupció del PP”, ha conclòs el diputat i síndic Fran Ferri.