Bota al contingut principal

Compromís ha presentat al proper ple de la Diputació d’Alacant una moció perquè els grups polítics aproven la retirada dels edificis de la institució de tota referència a l’expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, i al també expresident de la Diputació, José Joaquín Ripoll. Tots dos es troben en situacions judicials molt complicades en les que sumen fins a nou pressumptes delictes.

        Gerard Fullana ha explicat que ambdós són referents d’una acció política repudiable des del punt de vista polític i ètic com a l’observada l’últim any, en què els populars han impulsat per tres vegades mocions de censura amb trànsfugues, mètode que recorda a l’arribada d’Eduardo Zaplana a l’alcaldia de Benidorm.

        Fullana ha manifestat que el PP ha fet cas omís del pacte plenari de la institució del passat 3 de març i no ha fet cap moviment per aturar els actes transfuguistes de La Torre de les Maçanes, Agres i Teulada-Moraira. Amb el greuge, ha afegit, d’haver-los oferit beneficis polítics i econòmics a canvi del vot favorable a aquests canvis de govern il·legítims.
La moció reclama així mateix la condemna el zaplanisme com a una estructura de poder corrupta que des de fa 30 anys perverteix les institucions públiques i estructures de poder de la província d’Alacant.

 “Veure com el senyor Mazón es nega a retirar les plaques de commemoració d’Eduardo Zaplana, que es troba a l’entrada del registre de la Diputació, és sorprenent i dolorós. Encara que és més dolorós veure com estan reproduint les polítiques del passat, en el transfuguisme, en els escandols, en  la deixadesa absoluta de la gestió, en utilitzar la Diputació per al seu benefici partidari i personal i demanarem que això acabe. Que es retiren les plaques commemoratives i es condemnen els canvis de govern transfuguistes a canvi de beneficis econòmics o polítics i es resolga el col·lapse de la gestió en la Diputació”, ha assenyalat Fullana.

Així mateix, la moció planteja la condemna per part de la Diputació d’Alacant de qualsevol negociació política del Partit Popular amb els càrrecs que han sigut expulsats de Ciudadanos. La Diputació demana als diputats trànsfugues de Ciudadanos a les Corts que entreguen l’acta.