Bota al contingut principal

Per tal de continuar garantint la seguretat en les aules el pròxim curs i poder seguir totes i cadascuna de les instruccions donades pels Ministeris de Sanitat i Educació, des de Compromís s’exigirà al govern central un fons extraordinari també per al curs 21-22 ajustat a la situació actual de pandèmia.

Així ho ha comunicat el síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, qui ha informat que la coalició presentarà a través de mocions a tots els ajuntaments i de Joan Baldoví al Congrés, aquesta proposta que permeta al territori valencià continuar sent referent en seguretat i inversió educativa en l’àmbit estatal.

“El Conseller Marzà ha complit escrupolosament cada mesura de seguretat a les escoles, però el Ministeri es desentén de l’esforç econòmic extraordinari que ha de fer la Generalitat, especialment en una situació d’infrafinançament com la nostra. Passant d’una dotació extra el curs passat de 207 milions a 0€ per al següent. Una mesura que aprofundeix encara més en el maltractament financer que patim”.

Per la seua part, la portaveu d’Educació de Compromís a les Corts Valencianes, Papi Robles, ha recordat que mentre les comunitats autònomes on governava la dreta s’ha apostat per l’austericidi i la mercantilització de la pandèmia, el territori valencià ha estat un exemple estatal en polítiques educatives.

“Hem contractat més de 4.000 docents extra per a aquest curs i a més de 3.000 professionals no docents per atendre les mesures extraordinàries als menjadors escolars. Hem sigut l’únic territori en adquirir mascaretes FFP2 per a tot el personal docent dels centres educatius des del moment en què el Ministeri va recomanar el seu ús. També hem sigut l’única administració en adquirir purificadors d’aire amb filtre HEPA de forma massiva, amb més de 8.000 al País Valencià, i tot això, sent el territori pitjor finançat de tot l’Estat”.