Bota al contingut principal

La número dos en la candidatura al Congrés per València de Compromís-Equo, Cristina Domingo, ha criticat els posicionaments sobre el canvi climàtic exhibits pel Partit Popular durant esta legislatura, que d’aplicar-se suposarien més emissions, més contaminació, i endarrerir el canvi de model productiu sine die.

En este sentit Domingo recorda la recent negativa del grup popular al Congrés dels Diputats a donar suport a una iniciativa parlamentària que contenia recomanacions per a lluitar contra el canvi climàtic, entre elles la reducció en un 30% de les emissions de CO2. Era una proposició de recomanacions, ni tan sols de mesures obligatòries, i el PP es va a negar a recolzar-la en el que suposa una evident agressió a la defensa del medi ambient i va tornar a demostrar que no està interessat a canviar el model de desenvolupament, que està ocasionant tants problemes ambientals i socials.

Segons Domingo “els posicionaments mediambientals del PP demostren una gran irresponsabilitat, perquè s’han oposat sistemàticament a fer possible un canvi de model de desenvolupament amb molts menors impactes ambientals i per a la salut de les persones. Un nou model que ha de contribuir a estabilitzar el clima, i, per tant, a reduir desastres ambientals, a millorar la producció agrària. A més, l’impuls a les energies renovables, a més de reduir emissions, podria crear centenars de milers de llocs de treball”.

Per a Compromís-Equo, l’actual crisi ens hauria de servir per a reflexionar sobre cap a on ens porta l’actual sistema productiu i de consum, que està produint uns efectes devastadors sobre el clima, sobre la salut de les persones i sobre l’ocupació. Ara tenim la possibilitat de canviar les coses: hi ha tecnologia per a fer el canvi de model necessari cap a una economia ecològica baixa en carboni, però el Partit Popular vol insistir en un model que ja està obsolet i que pot tindre efectes molt nocius.

Domingo explica que “darrere dels posicionaments del PP estan els lobbys del petroli, nuclears, les agroquímiques i les constructores d’infraestructures dures, que continuen apostant per un desenvolupament basat en el petroli, els cotxes, la producció amb forts insumos i l’agricultura convencional, que s’ha demostrat que estan creant pobresa ambiental i paro estructural”.

Domingo ha destacat que “Compromís-Equo, com a coalició verda, anem a continuar proposant incansablement un canvi de model per a assegurar la viabilitat social i ambiental. Les nostres candidatures són la garantia per a aconseguir que el PP no governe i aplique estes polítiques”.