Bota al contingut principal

Per al senador Carles Mulet es continuen reproduint mals vicis en la gestió de Rodalia que suposen un maltractament als passatgers

Madrid, 17 d’agost de 2021 

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha preguntat hui per les causes que estan motivant la cancel·lació de trens de rodalia en el nucli de València. En els últims dies s’estan produint cancel·lacions de combois, sembla ser a conseqüència de les vacances dels maquinistes i que l’empresa no ha previst reorganitzant serveis, la qual cosa està deixant a l’estacada als usuaris “els qui de nou i de manera inesperada són els que acaben pagant els plats trencats de la falta d’organització”.

La coalició ha conegut que ahir dilluns els trens cancel·lats per aquesta falta de personal van ser 16, el que s’està repetint en els últims dies. “Un cas real ens arriba del tren que ix a les 18.30 h del Maestrat amb destinació a València i que arriba a Castelló a les 19.35 hores. Allí s’atura i a conseqüència de la cancel·lació per no haver-hi personal entre Castelló i València, tots els passatgers han d’esperar-se fins a les 20.30 h a ser transbordats en un altre tren que els portara fins a València i continuar amb el seu trajecte”, explica. Els passatgers es veuen tirats a meitat del seu trajecte, sense que ningú els informe i sense poder arribar a l’hora prevista a la seua destinació. “Una falta de respecte total”, afegeixen.

Per al senador “de nou la falta d’informació cap a l’usuari és el pitjor de tot”. “Sembla mentida”, assenyala Mulet “que sabent el dia anterior quins trens van o no a circular no es preveja i s’informe als viatgers”. Des de Compromís remarquen com els compromisos que van garantir d’informar adequadament l’usuari, en aquests casos són paper mullat i recorda que la companyia ha perdut molts usuaris en els últims anys pel caos en la seua gestió de Rodalia. A més, manté sense recuperar els trens de Mitjana distància suprimits a conseqüència de la pandèmia en zones com Castelló-Vinaròs i Sagunt-Caudiel, on tant la MD com la LD segueix al 70%. 

Mulet ha informat que ha demanat explicacions i disculpes als afectats i mesures perquè no tornen a ocórrer aquestes pràctiques en les quals els usuaris són els últims a assabentar-se que un tren en el qual confiaven està suprimit.