Bota al contingut principal

“Des de Compromís ens oposem a la venda d’accions de la concessió sanitària de la Marina Alta entre DKV i Ribera Salud, ja que entenem que vulnera clarament la Llei de Salut Valenciana pel que fa a la lliure competència i per les posicions de domini empresarial que suposa”, ha assenyalat el pegolí Josep Nadal, diputat a les Corts per la formació valencianista.

El rebuig de Compromís es suma també al que van mostrar els treballadors i les treballadores de la concessió sanitària des de que es va anunciar el moviment accionarial. La coalició sempre ha defensat una dignificació dels serveis sanitaris i s’ha oposat al mercadeig de la salut de les persones.

“Ribera és un grup empresarial amb directius pròxims al Partit Popular que pertany a la multinacional nord-americana Centene participada per fons voltor. Una empresa amb interessos  especulatius que no coincideixen amb els de la gent de la Marina Alta”, ha continuat Nadal.

Reclamació de les inversions incomplides per la concessionària

Nadal també s’ha pronunciat sobre la reversió del departament sanitari a la gestió pública: “Donem suport a la Consellera Ana Barceló per a què bloquege esta maniobra de compra venda d’accions i prepare des de ja el procés de reversió cap a una sanitat pública directa. La empreses que ostenten la concessió sanitària de la nostra comarca ens han deixat en la cua en inversions en personal sanitari i en llits per habitant. A més del pèssim servei, han incomplit reiteradament les obligacions estipulades en el plec de condicions de presentar un Pla d’Inversions per a la construcció dels Centres de Salut de Dénia i Calp. Així doncs demanem a la Conselleria que asegure estes inversions per part de la concessionària i que pose les sancions que se’n deriven per tots estos anys d’incompliments”.