Bota al contingut principal

La Comissió de Justícia, Governació i Administració Local ha aprovat, en la sessió de hui, les esmenes que el grup parlamentari Compromís ha presentat a la Llei del Fons de Cooperació Municipal. Segons ha explicat el diputat i portaveu de Compromís a la Comissió, Silverio Tena, “és un pas endavant perquè significa incorporar a la llei la perspectiva del despoblament”.

Les esmenes de Compromís aprovades este matí a la Comissió demanen, per una banda, incloure a la Direcció General amb competències en matèria de despoblament dins de la Comissió de Col·laboració i Cooperació com a encarregada de gestionar el fons; i, per altra banda, establir un import base per a garantir que els municipis més xicotets tinguen un mínim per al seu desenvolupament.

“Tot això beneficiarà a les localitats que pateixen despoblament i que, per tant, tenen unes necessitats afegides a la resta. Evidentment, no és l’eina per a lluitar-ne en contra, però incorporar-ho al Fons de Cooperació significa assumir la diversitat de la necessitat que hi ha als municipis del País Valencià. És donar-li la importància que es mereix la qüestió del despoblament al nostre territori”, ha explicat Tena.

“Des de Compromís, som conscients de la desigualtat que està generant-se als pobles del sud per les decisions que es prenen, en concret des de la Diputació d’Alacant. Per això cal una llei com esta, que acabe amb les discriminacions i que ajude a donar resposta a les necessitats dels municipis, estiguen al sud o al nord, governats per uns o per altres”.

“Este fons porta funcionant des del 2016 i ja és hora que arribe a tots per igual. Defensar el municipalisme és defensar l’esperit d’esta llei, i per això esperem que tots els grups parlamentaris li donen suport quan es vote al ple de Les Corts”, ha conclòs el diputat Silverio Tena.