Bota al contingut principal

La diputada i portaveu de Compromís a la Comissió de la Radiotelevisió Valenciana i l’Espai Audiovisual en Les Corts, Mònica Álvaro, ha recordat este matí al conseller d’Hisenda, Vicent Soler, que “cal incrementar el pressupost dels mitjans públics valencians per a l’exercici 2022, ja que existeix l’obligació legal de destinar-los entre el 0,3 per cent i el 0,6 per cent dels pressupostos autonòmics. I això mai s’ha complit”.

Segons Álvaro, “l’article 38 de la Llei del Servei Públic de Radiodifusió i Televisió d’Àmbit Autonòmic arreplega este aspecte. Però, any rere any, hem vist com ni tan sols el pressupost per a À Punt arriba al mínim del 0,3 per cent dels comptes autonòmics. A més a més, com el contracte programa no està signat, no sabem per on pot anar la quantitat que s’assigne a l’ens públic. Però per llei, les línies a seguir ja estan fixades”.

“Des de Compromís, que sempre hem defensat que es complisca amb eixa obligació legal de destinar a À Punt una quantitat que estiga entre el mínim del 0,3 o el màxim del 0,6 per cent, considerem que amb la publicació de l’ordre que regula l’elaboració dels pressupostos autonòmics és el moment idoni per a aplicar la llei i arreplegar així el sentir dels grups botànics en la darrera sessió de la Comissió de la Radiotelevisió Valenciana i l’Espai Audiovisual”, ha conclòs Mònica Álvaro.