Bota al contingut principal

Compromís ha valorat positivament l’anunci de la Ministra d’Hisenda, María José Montero, de presentar per fi en novembre una proposta de reforma del sistema de finançament, un acord que va signar al Pacte d’Investidura amb Compromís i que des de la coalició no s’ha deixat de reivindicar en cap moment.

“Celebrem que en dos mesos es presente la primera proposta per a la reforma del sistema de finançament, tal com es va comprometre la Ministra d’Hisenda amb Compromís. Celebrem la data, novembre, i el canvi de postura” ha manifestat el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, qui ha reconegut estar molt satisfet després d’haver patit en nombroses ocasions la manca de suport de la resta de diputats i diputades valencians en la defensa d’un sistema de finançament just per al poble valencià.

Per a Baldoví “per fi queda clar que aquest problema no ens ho estem inventant nosaltres, com alguna vegada ens va arribar a dir. Volem que els cinc milions de valencians i valencianes tinguen les mateixes oportunitats que la resta de la ciutadania”.

“Han hagut de passar uns anys, però l’acord d’investidura signat amb Compromís ha aconseguit, no només tindre per fi una data tancada per a reactiva la reforma del sistema del finançament, sino que també ha servit per ampliar drets, millorar inversions i aconseguir lluites històriques com l’alliberament de l’AP7 o el reconeixement del deute històric” ha conclòs el diputat valencià.