Bota al contingut principal

El diputat a les Corts Valencianes, Carles Esteve, ha presentat una iniciativa en què proposa que les ajudes i beques de l’Estat i el País Valencià es vinculen al Salari Mínim Interprofessional (SMI) i no a L’Índex de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM) i demana al govern de l’Estat la seua derogació.

L’Índex Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM) és un índex de referència per a l’assignació d’ajudes i subsidis en funció dels ingressos a Espanya, com ara el subsidi de l’atur o les beques i altres subvencions o ajudes públiques.

Fins 2014 l’indicador usat per a este tipus d’ajudes, subsidis i beques era el SMI que fou abandonat per l’IPREM a través del Reial Decret 3/2004 per a la racionalització de la regulació del salari mínim interprofessional. Esta modificació es feu per a poder incrementar el Salari Mínim Interprofessional a un ritme més accelerat sense que suposara cost per a les administracions.

Segons Carles Esteve, “la realitat és que en este temps el SMI ha pujat un 93.8%, de 490 euros a 950, però l’IPREM només un 22.6%, de 460 euros a 564.90, i esta diferència de revalorització acaba suposant un greuge per a les persones més vulnerables que depenen de subsidis, ajudes i beques vinculades a l’IPREM”.

El diputat valencianista, Carles Esteve, destaca que “les pujades dels índex de referència per a una vida mínimament digna ha d’arribar a totes les persones i, en esta tasca, les administracions públiques han d’assumir el seu paper de redistribuidores de la riquesa.”