Bota al contingut principal

La diputada de Compromís i membre de la Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda de les Corts Valencianes, Graciela Ferrer, ha presentat a les Corts Valencianes una iniciativa en què es demana que l’Estat elimine l’exempció total a l’aplicació de l’IVA a les loteries, jocs d’atzar i apostes, i que module l’aplicació del gravamen d’IVA tenint en compte la seua capacitat d’addicció de cada modalitat de joc. A més, la diputada valencianista insta l’Estat que defense a la Unió Europea l’eliminació de la possibilitat d’exempció de les activitats de joc per diners i apostes contemplada en la directiva europea que regula l’IVA.

Segons Ferrer “no té cap sentit que una barra de pa, els productes d’higiene menstrual, una caixa de tiretes, un llibre o l’entrada al cinema estiguen gravades amb l’IVA però que una aposta o joc per diners no ho estiga. L’addicció al joc genera molts problemes al si de la nostra societat i cal recaptar impostos per educar en el consum responsable, en la lluita contra la ludopatia i en el tractament de les persones addictes”.

Graciela Ferrer, en la seua iniciativa, també demana que l’Estat no permeta l’ús de targeta de pagament a crèdit en les apostes, loteries i jocs d’atzar sobretot en la seua vessant en línia, “que suposa un dels problemes més grans en la gent addicta que arriba a acumular grans deutes”.

En este sentit, la diputada de Compromís ha destacat que “l’endeutament és una de les conseqüències de l’addicció al joc per diners que afecta les persones ludòpates i el seu entorn familiar, i que suposa un hàndicap afegit per a la seua rehabilitació, ja que en molts casos es generen situacions de vulnerabilitat socioeconòmica que s’arrosseguen durant anys”.

“Per tot això, cal implementar mesures com les que proposem en aquesta iniciativa i que esperem que conten amb el suport de tots els grups parlamentaris donada la xacra tan greu que suposa l’addicció al joc i les seues conseqüències”, ha conclòs la diputada Graciela Ferrer.