Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro, ha presentat una proposició no de llei per reclamar al Govern d’Espanya el blindatge del pluralisme lingüístic que existeix a l’estat en la futura Llei General Audiovisual que l’Executiu central està impulsant.

Segons explica Àlvaro “el pluralisme lingüístic ha de ser protegit i reflectit als mitjans audiovisuals, i així s’ha d’establir a la llei que regularà este sector. En eixa direcció van les aportacions a esta futura llei presentades pel govern valencià en el corresponent període de participació, a les que cal sumar les efectuades per associacions de defensa del valencià, així com associacions representants de l’audiovisual, amb les quals des de Compromís ens hem reunit”.

Malgrat estes aportacions l’avant projecte de Llei General Audiovisual no recull el respecte a la pluralitat lingüística de l’estat. És per això que, en la mateixa línia de treball, el portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha registrat una pregunta escrita dirigida al govern d’Espanya en què reclama una explicació a l’absència de mesures per blindar la diversitat de llengües en este text normatiu com se li ha proposat des del Consell.

Com explica Mònica Àlvaro “la propera llei de l’audiovisual és fonamental però no tal qual s’ha redactat l’avantprojecte. Des de Compromís no anem a creuar-nos de braços davant una intencionalitat clara i manifesta d’obviar la nostra llengua”.

“Tal i com es va apuntar a les al·legacions que el Govern de la Generalitat va presentar, l’actual text no recull el pluralisme lingüístic, com sí que ho feia el text de 2010. Si  bé, sí que es fa una referència a les llengües cooficials, allò que s’incorpora no concreta accions específiques per a donar suport a les llengües o per a garantir la seua protecció; qüestió que reclamem que es solvente”, ha conclòs la parlamentària de Compromís.