Bota al contingut principal

El síndic de Compromís a Les Corts, Fran Ferri, ha registrat una petició de documentació a través del parlament valencià dirigida al govern espanyol per conèixer com han gestionat la convocatòria de la vaga que afecta el servei de rodalies.

Segons assenyala Ferri “la situació de les rodalies valencianes és alarmant. Si abans teníem una deixadesa total i una incertesa absoluta dels passatgers ara directament hem entrat en una situació de caos que paguen milers de treballadors i estudiants”.

“No s’estan complint els serveis mínims i l’empresa i el sindicat convocant estan creuant-se acusacions. Des de Compromís el que volem és conèixer quina ha sigut la planificació de RENFE, quines han sigut les negociacions, i quines han sigut les accions que ha pres per a garantir els serveis mínims”.

En este sentit Compromís demana al govern central, concretament, còpia literal i completa de les actes de la comissió negociadora entre l’empresa i el sindicat en les quals s’haja tractat la convocatòria de vaga o qualsevol assumpte relacionat. Còpia literal i completa dels requeriments i comunicacions entre l’empresa i els convocants de la vaga en relació amb els serveis mínims i còpia literal i completa de qualsevol documentació de l’empresa en relació amb la garantia d’execució dels serveis mínims.

Com explica el síndic de Compromís “en definitiva volem saber perquè una vegada més els usuaris veuen negat el seu dret a la mobilitat i quina és la responsabilitat de l’empresa”.