Bota al contingut principal

El diputat i portaveu de Compromís en la Comissió de Sanitat i Consum de les Corts Valencianes, Carles Esteve, ha registrat una proposta per tal que el Consell, i en concret la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, avaluen els sistemes, processos i circuits desenvolupats per a la vacunació de la COVID-19, per tal d’adaptar-los a campanyes de vacunació com la del grip.

Segons Esteve, “volem que es garantitze l’assistència als pacients ara que es recupera la presencialitat total als centres de salut. Això necessàriament ha de passar per reduir la pressió assistencial en l’Atenció Primària que, amb vacunacions com la del grip, sempre s’incrementa”.

En este sentit, el diputat de Compromís ha recordat que “en els darrers dos anys, el funcionament dels centres d’Atenció Primària s’ha vist greument alterat a causa de la irrupció de la pandèmia, amb el tancament al públic en una primera instància i, després, amb una obertura progressiva i restringida per les proves PCR i d’antígens, la vacunació de persones majors o l’atenció mèdica telemàtica, entre d’altres. Tot açò s’ha hagut de combinar amb una necessària recuperació dels ritmes habituals dels centres de salut per atendre a la població”.

“Hem vist com la vacunació massiva en punts separats dels centres de salut els ha permès que recuperen, en certa mesura, alguns usos dels espais i alguns ritmes d’atenció, tot i tenint en compte que seguim en una situació de pandèmia”.

Per això, “des de Compromís considerem que els aprenentatges que ens deixa la COVID-19 sobre els sistemes i circuits de vacunació desenvolupats poden ser aprofitats i aplicats, a partir d’ara, per a processos de vacunació periòdics i futurs com és el cas de la campanya anual del grip estacional, o en futures contingències sanitàries”, ha explicat.

“L’objectiu és reduir l’impacte i l’afecció en el funcionament dels centres d’Atenció Primària, que s’han de mantindre i consolidar com a punts d’atenció irrenunciables per a la població, per acompanyar i millorar el seu estat de salut. L’Atenció Primària és fonamental per a la salut personal i col·lectiva, i per aquest motiu cal garantir la seua atenció continuada amb el màxim de protecció, suport i consideració”, ha conclòs el diputat de Compromís, Carles Esteve.